AGF-træner David Nielsen havde et noget amputeret mandskab med til kampen om Europa League.

AGF-træner David Nielsen havde et noget amputeret mandskab med til kampen om Europa League. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Sæsonen er ovre: AGF's Europa-drømme slukket i Parken

Det bedste hold vandt en kvalifikationsplads til Europa League

Af
Danni Paulsen

En syvendeplads er, hvad det kunne blive til i denne sæson for AGF. Atter en sæson med solide op- og nedture, men man må i den grad sige, at cheftræner David Nielsen og kompagni har et positivt fundament at arbejde videre med til den kommende sæson.

Holdet skovlede point ind i sidste halvdel af sæsonen, og drømmen om deltagelse i Europa League levede til det sidste.

Fredag aften blev den dog slukket i Telia Parken, hvor det bedste hold vandt.

FC København scorede fire mål, mens det blot blev til et enkelt for gæsterne. Der var ellers chancer til meget mere.

Ikke mindst i 1. halvleg, hvor københavnerne kom ud med 110 km/t mod gæsternes mål, tydeligt ansporet af, at David Nielsen måtte se bort fra flere store AGF-profiler til kampen. Mustapa Bundu, Mustafa Amini og Tobias Sana var skadet, den brandvarme angriber Martin Pusic i karantæne og forsvarskrumtap og anfører, Pierre Kanstrup, blev heller ikke klar efter en skade under tirsdagens kamp mod SønderjyskE.

Og det kunne ses. Et snotforvirret forsvar blev udnyttet, da Jesper Juelsgår efter 10 minutter lod Rasmus Fald slippe fri i feltet. Ad omveje og en overligger endte bolden hos Federico Santander, der prikkede læderet i nettet til 1-0.

FCK's forsvar var heller ikke nogen fryd for defensive afficianados, og publikum blev forkælet med et festfyrværkeri af chancer i begge ender. Dog med en klar overvægt i AGF's.

Alligevel kunne Jens Stage, der havde fået anførerbindet om overarmen, udligne til 1-1 to minutter efter føringsmålet, da han nåede først på et frispark ind i feltet. Han og to holdkammerater var klart offside, men hverken fløjte eller flag kom i aktion.

Hjemmeholdet formåede ikke at udnytte de kæmpegaver, som AGF-forsvaret forærede væk i de følgende minutter, men da uret rundede 22, fik Aarhus-drengen Viktor Fischer på et hjørne sparket bolden i panden på Erik Johansson, som et snorkboblende AGF-forsvar gav uendeligt meget plads.

2-1 lød pausestillingen, fordi Bror Blume fik blokeret en kæmpechance kort før fløjtet, og da FCK kom altdominerende ud til 2. halvleg, syntes håbet lille.

Der gik da også blot fem minutter, før bolden lå i AGF-målet. Igen blev forsvaret udspillet, og Peter Ankersen blev spillet fri i højre side af feltet, hvorfra han let kunne curle den i nettet.

Når FCK ville, overmatchede de aarhusianerne på alle parametre.

En hurtig acceleration, et par flotte kombinationer og AGF-forsvaret lignede træningskegler. Det var også tilfældet, da Fischer blev kombineret fri i feltet og med lethed kunne dreje bolden i mål med højreskøjtens inderside efter 73 minutter. 4-1 og kampen var slut.

De omkring 2.600 AGF-fans leverede dog en medaljeværdig præstation fra lægterne og kunne trods et skuffende resultat hylde deres helte gå fra banen. Spillere og trænere fik fortjente applauser efter et flot forår.

Publiceret 25 May 2018 20:56

SENESTE TV