Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Thomas Helmig synger den danske sang til VM i fodbold

Landsholdet har ønsket at indspille VM sang med Thomas Helmig

Thomas Helmig skal stå for Danmarks officielle slagsang, når de rød-hvide drenge til sommer deltager i VM i fodbold i Rusland.

Sådan må man tolke et tweet fra Dansk Boldspil-Union, der kort og godt skriver, at 'spillerne er blevet hørt...'

Teksten er knyttet til et videoklip, der er optaget efter Danmarks sejr over Irland, der skaffede os kvalifikation til VM. I klippet siger en frisk Viktor Fischer, der er fra Aarhus, at han vil havde Thomas Helmig til at indspille Danmarks VM-sang - alt imens Helmig-hittet fra 1988 'Det er mig der står herude og banker på' brager løs i højtaleren i omklædningsrummet.

DBU bekræfter på sin hjemmeside, at Thomas Helmig skriver og synger VM-sangen, der har titlen 'Hele Danmark op at stå'.

"Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv. Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt," siger den aarhusianske hitmager i pressemeddelelsen fra DBU.

Thomas Helmigs sange er en integreret del af atmosfæren i det danske omklædningsrum.

"Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores og hele Danmarks VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden," siger Viktor Fischer.

Viktor Fischer og holdkammeraterne synger kor på 'Hele Danmark op at stå', der udkommer i begyndelsen af juni.

Danmarks første kamp ved VM er 16. juni klokken 18 mod Peru.

jr

Publiceret 22 May 2018 18:35

SENESTE TV