Niklas Backman tiljubles efter sit mål til 1-0.

Niklas Backman tiljubles efter sit mål til 1-0. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2018

AGF tæt på Europa efter sejr over SønderjyskE

2-0 sejr til AGF ude mod SønderjyskE

Af
Jeppe Rafn

Det er flere år siden, der er spillet europæisk fodbold i Aarhus, men hvis AGF på fredag slår FC København på udebane i Parken, kvalificerer De Hvide sig til Europa League.

Det er en realitet, efter AGF tirsdag aften vandt 2-0 på udebane over SønderjyskE og dermed samlet 4-2 i de to kampe mod sønderjyderne, efter den første kamp i Aarhus sluttede 2-2.

Hjemmeholdet kom forrygende godt ud til kampen, var tændte og spillede godt, men de var slet ikke skarpe nok. Kun én af deres cirka 20 afslutninger ramte målet, mens AGF ramte målet fire gange på syv forsøg og altså lavede to mål.

I forhold til kampen mod FC København på fredag er det dog en bet, at aarhusianernes i øjeblikket farligste spiller Martin Pusic har karantæne efter to gule kort, der gav en udvisning i slutningen af kampen mod SønderjyskE.

AGF har desuden Tobias Sana, Mustafa Amini og Mustapha Bundu, så det ser noget svært ud at skulle vinde på udebane over FC København.

Kampens højdepunkter:

15. minut: SønderjyskEs Stefan Gartenmann header med ryggen til målet bolden på overkanten af trekantsammenføjningen.

21. minut: Pierre Kanstrup må gå ud med en skade i baglåret. Erstattes i midterforsvaret af Jesper Juelsgård. Unge Jens Stage, der lige har fået en kontrakt på fem år med AGF, bliver anfører i stedet for Kanstrup.

24. minut: Fremragende ryk af Jakob Ankersen på venstrekanten, får puffet bolden indover til Jens Stage, bolden ligger lidt bag ham, man han får fra kort afstand halvflugtet bolden mod mål. Fin refleksredning af hjemmeholdets målmand.

40. minut: Nyt rush af Ankersen, der igen spiller på tværs badud til Jens Stage, der kommer stormende,, presser sig foran en forsvarer og passerer bolden udenfor målmandens rækkevidde. Men forsvarsspilleren Marc Pedersen er på plads på stregen og står i vejen for skuddet.

45. minut: Knaldhårdt og præcist indlæg fra Casper Højer Nielsen ind i hovedet på Niklas Backman, der flot styrer sit hovedstød ind via den ene stolpe helt uden chance for målmanden.1-0 til AGF.

47. minut: 2-0 til AGF. Frispark fra Casper Højer studser foran feltet og sejler over forsvaret ind til Pusic, der snitter bolden i mål.

77. minut: Pusic får sit andet gule kort og dermed rødt kort og udvisning.

80. minut: Stor chance til SønderjyskEs Mads Hvilsom, men han sparker over mål.

Publiceret 22 May 2018 21:10

SENESTE TV