Martin Pusic viste, at han er værd at satse på fremadrettet med to scoringer. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Martin Pusic viste, at han er værd at satse på fremadrettet med to scoringer. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Europa i tynd tråd: AGF sætter sikker sejr over styr

Martin Pusic scorede to mål i playoff-kampen mod SønderjyskE. Det var bare ikke nok

Af
Danni Paulsen

Drømmen om at kunne spille Europa League-fodbold i næste sæson levede i bedste velgående for AGF efter størstedelen af lørdagens Europa-playoff-kamp mod SønderjyskE.

Aarhusianerne satte en 2-0-føring over styr og har nu givet sig selv et svært udgangspunkt før den afgørende kamp i Sønderjylland.

De spillede ellers en stærk kamp på et solrigt Ceres Park, hvor xxxxx tilskuere leverede en fornem opbakning fra lægterne.

De kunne juble første gang kort før pausefløjtet, da Martin Pusic bragte sit hold foran med en straffesparksscoring, efter driblestærk Mustapha Bundu blev fældet i feltet.

AGF var halvlegens klart bedste hold. Sønderjyderne blev holdt under kontrol og kun tilladt små, sporadiske chancer.

De hvidblusede var markant farligere på banens sidste tredjedel, men slutproduktet var ikke godt nok.

Misbrugte chancer

Det var også billedet, da holdene kom ud til de sidste 45 minutter.

Jens Stage, der netop har forlænget sin kontrakt med fire år, skulle ad to omgange have scoret, da han havde nogle kæmpechancer.

Fire minutter inde i halvlegen blev han spillet fri, så han var alene med SønderjyskEs målmand, Mielitz, der trak en sand feberredning op af hatten.

Sekunder efter headede selvsamme Stage over mål, selvom om han var helt fri foran kassen.

Slutprodukt var der dog, da Stage ti minutter senere blev spillet fri af Adama Guira med en sublim aflevering op gennem SønderjyskE-forsvaret. Stage var alene med målmanden, men uselvisk prikkede han bolden til venstre, hvor Martin Pusic var i løb og kunne prikke bolden ind i kassen.

Sportschef i AGF, Peter ’PC’ Christiansen, sagde før kampen i interview med TV3 Sport, at klubben vil bruge de sidste kampe til at vurdere, om man skal forlænge med Pusic, der har kontraktudløb efter sæsonen. Østrigeren gjorde fin reklame for sig selv.

Comeback

SønderjyskE blev stadigvæk holdt i skak, og nu begyndte det at lugte af, at AGF nærmest kunne afgøre det hele i denne ene kamp.

Martin Spelmann kunne have banket det sidste søm i kisten efter 73 minutters spil, da han fandt sig selv i frit løb mod mål. Midtbanemanden prikkede dog bolden et godt stykke forbi.

Som så ofte før, når hold ikke scorer på deres chancer, så bliver det straffet, og det var, hvad der skete kort efter Spelmanns skammelige afbrænder.

Sønderjydernes Søren Frederiksen fik fat i læderet uden for feltet og reducerede til 2-1 med et flot langskud i det lange hjørne.

Minuttet efter tæskede Spelmann bolden på SønderjyskE-stolpen, og lidt senere var det Kasper Junker, der misbrugte en stor chance og skød en meter forbi mål.

Og igen blev det straffet. Denne gang af Christian "Greko" Jakobsen, der befandt sig ved bagerste stolpe, da et indlæg gik på tværs af feltet.

AGF'erne var som i granatchok, og de kunne da også have tabt kampen. De kan prise sig lykkelige for, at varme Mads Hvilsom i overtiden med et skud inde i feltet skød bolden millimeter forbi stolpen.

Returkampen i Haderslev bliver spillet på tirsdag, og sønderjyderne har nu en klar fordel med hjemmebane og to udebanemål i banken.

Publiceret 19 May 2018 18:08

SENESTE TV