Jens Stage jubler over sit mål til 1-0 på udebane mod OB.

Jens Stage jubler over sit mål til 1-0 på udebane mod OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGF tæmmede OB i dramatisk kamp i Odense

AGF er videre i Europa playoff efter sejr over OB

AGF vandt dagens udekamp mod OB med 3-2 i en ny velspillet og dramatisk kamp mellem den jyske og fynske hovedstad. Den første kamp mellem holdene for en uge siden sluttede også 3-2 til AGF, og De Hvide er dermed klar til to knald eller fald kampe mod SønderjyskE, der vandt over Hobro i to kampe. Vinderen af kampen mellem AGF og SønderjyskE får en chance for at kvalificere sig til Europa League.

Ligesom i den første kamp sad OB på meget af spillet, men AGF fik en perfekt start efter syv minutter, da Jens Stage headede et hjørnespark fra Casper Højer sikkert i mål.

AGF var uden profiler som Mustafa Amini, Tobias Sana og Daniel A. Pedersen, men holdt alligevel stand og var foran 1-0 i pausen.

Aarhusianerne fik også en gylden start på 2. halvleg, da Bror Blume flot sparkede bolden i kassen efter en 1-2 kombination med Jens Stage udenfor feltet.

Der skulle et tilfældigt straffespark til, da OB kort tid efter fik reduceret til 1-2 og dermed holdt liv i håbet om at få vendt kampen til deres fordel. Et hovedstød ramte Niklas Backman på armen, og så blev der dømt straffe, som Nicklas Helenius scorede på.

OB pressede mere og mere på, mens AGF kunne have afgjort kampen på en kæmpe kontrachance til Martin Pusic, som sparkede forbi bolden i helt fri position foran målet.

I stedet kom der for alvor drama, da OB's Anders K. Jakobsen to minutter før tid på en flot detalje udlignede til 2-2. Nu manglede hjemmeholdet blot ét mål til at få forlænget spilletid, og der var lagt fem minutters ekstra spilletid til.

I det allersidste minut fik AGF igen en ny kæmpe chance på kontra, og denne gang svigtede Jakob Ankersen ikke. Han lagde bolden køligt ind i en bue over OB-målmanden, og så var sagen afgjort.

Publiceret 13 May 2018 20:00

SENESTE TV