Arkivfoto: Jørgen Bollerup

Arkivfoto: Jørgen Bollerup

Aarhus får snart tre nye kunstgræsbaner

Aarhus Kommune, Aarhus Fodbold Forum og Idrætssamvirket Aarhus har lavet et forslag til kriterierne for placeringen af de kommende tre kunstgræsbaner i Aarhus kommune. Forslaget skal nu drøftes af kulturudvalget, lyder det i en pressemeddelelse

Ved seneste budgetforlig besluttede Aarhus Byråd, at der skal bygges tre nye kunstgræsbaner til i alt 9,3 millioner kroner. Hvor de tre nye kunstgræsbaner kommer til at ligge, skal nu afgøres via en ansøgningsrunde, hvor alle aarhusianske foreninger kan byde ind. Det oplyser Aarhus Kommune lørdag i en pressemeddelelse.

”Det er dejligt, at vi nu kan få skabt nogle rammer, så flere aarhusianere kan få en sund og aktiv fritid. Aarhus mangler idrætsfaciliteter. Presset på kommunens fodboldbaner er stort. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan få sat gang i yderligere tre kunstgræsbaner, som kan bruges året rundt,” siger Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, i pressemeddelelsen. 

LÆS OGSÅ: 26 sports- og fritidsforeninger får del i anlægsmillioner

Forud for ansøgningsrunden har Kultur og Borgerservice i samarbejde med Aarhus Fodbold Forum og Idrætssamvirket i fællesskab lavet et forslag til tildelingskriterier, oplyses det desuden i pressemeddelelsen. 

Forslaget lægger op til, at de nye kunstgræsbaner bliver placeret, hvor behovet er størst, eller hvor andre forhold taler for en placering. Vurderingen af behovet vil blandt andet ske på baggrund af antal medlemmer i klubben, befolkningsgrundlag, antal fodboldbaner på eksisterende anlæg og den geografiske nærhed til de eksisterende kunstgræsbaner.

De tre kunstgræsbaner bliver etableret som foreningsejede faciliteter, hvor foreningerne selv har ansvar for etablering og drift med anlægstilskud fra Aarhus Kommune.

”Der er fortsat et stor behov for kunstgræsbaner. Kriterierne som vi lægger op til læner sig op ad de kriterier, som vi tidligere har benyttet. Det passer til beslutningen i budgetforliget. Jeg synes, at tiden er inde til, at vi nu kigger på, hvordan vi bedst løser udfordringen i fremtiden. Derfor foreslår jeg, at vi nu får lavet en helhedsplan der udstikker rammerne for de fremtidige kunstgræsbaner,” fortsætter Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.

Ansøgningsskema samt tildelingskriterier vil efter planen kunne findes på www.aarhus.dk fra 12. marts 2018. Ansøgningsfristen er 9. maj 2018.

jwh

Publiceret 03 March 2018 10:45

SENESTE TV