Aarhus-duatlet slutter som nummer 1 på verdensranglisten

Søren Bystrup Jacobsen kan se tilbage på et rigtig flot 2017

2017 har budt på mange gode resultater for Aarhus-duatleten Søren Bystrup Jacobsen, og nu bliver året sluttet af med en rigtig flot bedrift. Søren Bystrup Jacobsen afslutter nemlig 2017 som nummer et på ITU's (International Triathlon Union) verdensrangliste.
Den aarhusianske duatlet har i løbet af året vundet EM-sølv og sin femte langdistance VM-bronzemedalje, hvilket har været stærkt medvirkende til den flotte placering på verdensranglisten. 
Senest afsluttede han sæsonen med en sejr til Powerman Danmark i Vejle sidst i september, hvor han slog en af ærkerivalerne, den tidligere verdensmester belgieren Seppe Odeyn.
Bystrup har tidligere ligget nummer et på Powermans verdensrangliste for langdistanceduatleter med point samlet fra konkurrencer arrangeret af brandet Powerman.
Placeringen på ITU's verdensrangliste betyder, at Bystrup nu ligger i front indenfor både kort- og langdistancefeltet med point samlet udelukkende fra mesterskaber.
Med de to mesterskabsmedaljer slår Bystrup lige netop franskmanden Benjamin Choquert med lidt over et enkelt point på ranglisten.
”Det har indtil nu været min karrieres bedste sæson med en medalje til både VM og EM. Min store drøm er fortsat at vinde et verdensmesterskab, og jeg ser særligt frem til næste sæson, hvor nogle af de vigtigste mesterskaber foregår på hjemmebane," fortæller Søren Bystrup Jacobsen i en pressemeddelelse.
I 2018 gør Danmark sig ekstraordinært gældende indenfor duatlon med værtskaber for både kortdistance-VM og langdistance-EM i henholdsvis Odense og Vejle til Powerman Danmark.
Powerman er lillebror til det velkendte brand Ironman. I stedet for at svømme, cykle og løbe som triatleterne gør i Ironman, løber duatleterne i Powerman to gange og cykler imellem.
jwh

Publiceret 10 November 2017 08:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV