Ceres Park til kamp mod FCK.

Ceres Park til kamp mod FCK.

Fanklub frygter AGF-nedrykning:

Ikke sikkert vi rykker op med det samme igen

Fansene er stadig trygge ved Glen Riddersholm, men klubben og spillerne skal kunne håndtere presset, lyder det fra AGF-fanklub

Når AGF-spillerne i aften går på banen på Ceres Park, så bliver det med mange nervøse fans på lægterne.
Selvom de hårdtprøvede aarhusianere har været hele nedrykningsballaden igennem før, så er
"Det er da ikke sjovt i øjeblikket - ikke mindst på grund af den nye Superliga-struktur. De andre gange har det ligesom bygget sig op over tid, men nu virker det, som om der er mere på spil hver gang med disse neglebidende kampe," siger presseansvarlig i AGF Fanclub Aarhus, Lisa Kaae Kildsgaard, som forventer mange tilskuere på stadion til den 'vanvittigt vigtige kamp'.
AGF skal vinde over Esbjerg i playoffkampen, hvis man vil undgå en direkte nedrykningsduel mod AC Horsens, og i stedet senere se om livet i Superligaen kan reddes i en dyst mod et 1. divisionshold.
"Da vi stod i Esbjerg i søndags stod folk med nogle meget tomme ansigtsudtryk og konstaterede, at hvis bare Esbjerg scorer et mål i Aarhus i dag, så ser det rigtig skidt ud. Det er der ingen fans, der synes, er sjovt," siger hun.
LÆS OGSÅ: AGF-DIREKTØR: DYBT PINLIG OG SKAMFULDT, HVIS VI RYKKER NED

Bange for fremtiden

Rykker AGF ned, vil det være fjerde gang på 11 år, men hver gang, det er sket, er klubben strøget direkte op igen.
"Det, jeg hører ude på tilskuerpladserne, er, at hvis vi rykker ned igen, så kommer vi ikke op med det samme igen. Der er en lidt anden alvor omkring det denne gang. Man har fornemmelsen af, at det ikke er sikkert, at klubben kan holde til det en gang mere. Ikke sådan, at AGF går nedenom og hjem, men at det bare bliver ligetil at rykke op igen," siger Lisa Kaae Kildsgaard, men slår fast, at optimismen - som altid - stadig er intakt, selvom ingen før sæsonen havde regnet med, at klubben igen skulle være i nedrykningsfare.
Er man blandt fansene trygge ved Glen Riddersholm i cheftrænersædet?
"Det synes jeg. Jeg oplever ikke en misstemning omkring ham. Glen er nok det bedste bud på en træner, der kan føre os videre. Han gør, hvad han er hentet ind til, men der er et eller andet underligt, mentalt spøgelse i den her klub, som har tendens til at ramme vores spillere. Når det spidser til, er der nogen, der bare ikke leverer varen. Det så vi også sidst, vi rykkede ned, hvor alle snakkede om, at holdet var alt for godt til nedrykning. Sådan har jeg det på mange måder også nu, men det er spillet på banen, der tæller. Det eneste, man kan udsætte på Glen, og som jeg hører folk lave lidt sjov med, er, at der bliver snakket rigtig meget proces. Og selvom det er rigtigt, at vi er inde i en proces, så når man også et punkt, hvor man ikke gider høre mere om det," siger den presseansvarlige, som ikke mener, at presset udefra er en undskyldning for et kollektivt kollaps.
"Kan man ikke leve med presset fra fans og medier, så skal man ikke spille i en klub som AGF, men jeg har ærligt talt ikke indtryk af, at vi AGF-fans er mere pressende end så mange andre danske fodboldfans. Der er selvfølgelig nogle store forventninger til klubben, men kan man ikke tåle at spille under et forventningspres, så skal man slet ikke være professionel fodboldspiller i Superligaen."
Da AGF sidst spillede på hjemmebane og vandt mod Viborg efter to sejre i træk, var over 15.000 tilskuere på plads på Ceres Arena. Men det bliver sværere at sikre bred opbakning, når spillet ikke fungerer, og nedrykningsspøgelset svæver over klubben.
"Der er to grupper af tilskuere. Der er de stemningsaktive: For dem bliver det ikke sværere at støtte AGF, for mange af dem kan nærmest ikke huske, at det har været andet end op ad bakke. De holder ikke med AGF, fordi det er fedt spillemæssigt, men på grund af følelser, historie og klubloyalitet, og de vil være der, om vi så spiller i 2. division. Så er der den anden gruppe, som vi så mange af mod Viborg. Mange af dem kommer ikke, så snart vi nærmer os nedrykning. De bliver sværere at tiltrække, og de er heller ikke engagerede, hvis vi ender i 1. division," siger Lisa Kaae Kildsgaard, som ikke er i tvivl om, at det betyder noget for spillerne og deres præstationer, når opbakningen er god.
Derfor håber hun også på en masse tilskuere i aften.
"Det betyder rigtig meget. Der er nok ikke et tidspunkt, det er mere vigtigt, at man som spiller føler, man får positiv opbakning og bliver klappet på banen af 15.000 mennesker, end når man står i en situation som denne og skal spille sådan en kamp."

Publiceret 17 May 2017 14:15

SENESTE TV