Golfboldene er klar - er golferne også det?

Golfboldene er klar - er golferne også det?

Golfbanerne er vågnet fra vinterhiet

Forskellige tiltag i klubberne rundt om Aarhus skal lokke nye golfere til

Af
Thomas Thorninger

De tre 'små' golfbaner omkring Aarhus er så småt vågnet op til dåd med nye tiltag efter 'storebror' Lyngbygaard allerede åbnede banen 1.marts.

Foråret er officielt i gang, og græsset spirer ligeså langsomt frem. Det gør det muligt for golfspillerne at dyrke deres passion i nogenlunde tålelige temperaturer.

Vinterhuen og handskerne kan roligt smides på loftet.

Golfbanerne står snart klart til modtage gæsterne med forårsgrønne farver.

Mollerup for begynderen

Mollerup har allerede åbnet banen med sommergreens.

Det skete torsdag 8. marts 2012, hvor alle 18 huller kom i brug. Og den første turnering lå søndag 1. april 2012, hvor NORDEA OPEN for alvor satte golfspillerne i gang.

Hvis man ikke spiller golf, men har lyst til at prøve, er Mollerup Golf Club måske stedet at begynde. Her kan man finde ud af, om golfspillet er noget for en.

For 2.000 kroner kan der erhverves et prøvemedlemskab, som gælder i tre måneder. Der er ubegrænset ret til brug af træningsfaciliteter og ret til at spille på Par 3-banen.

Desuden er der tilknyttet undervisning fra klubbens professionelle træner.

Undervisningen består af 4 x 1 times holdundervisning og to individuelle træningslektioner á 20 minutter. Derudover to timers regel- og etiketteundervisning.

Et prøvemedlemskab giver nybegynderen ret til at aflægge begynderprøve, men udstedelse af banetilladelse og DGU-kort kræver fuldt medlemskab.

Men klubbens seks hullers Pay and Play kan benyttes af alle.

I ProShoppen kan der lånes udstyr.

Ved hurtig tilmelding kan man komme på det første hold, der starter onsdag 11. april 2012 klokken 17.30.

Lübker startede op i weekenden før påske - nu med nu greenkeeper.

Lübker startede op i weekenden før påske - nu med nu greenkeeper.

Moesgård for ambassadører

Aarhus Golf Clubs hjemmesiden lover: "Nu er golfbanen ude ved Moesgaard igen mere grøn, end den er hvid - så nu er det med at komme ud og spille, så formen er god til åbningsturneringen den 22. april."

Altså stadig masser af tid til at perfektionere golfsvinget.

Et nyt tiltag i gofklubben er oprettelsen af hulambassadører. Formålet er, at et vist antal medlemmer er ansvarlige for ét hul. De påtager sig i fællesskab ansvaret for, at banen holdes ren og smuk.

Der blev afholdt en 'Banens Dag' 31. marts 2012. Her havde ambassadørene i god tid udarbejdet en plan for arbejdet.

Dagen efter 'Banens Dag' deltog alle ambassadører og deres hjælpere i ambassadørernes turnering, hvor den samlede vinder af turneringen blev iklædt den grønne jakke á la Augustas tradioner.

Aarhus Ådal for klubberne

De forskellige klubber i klubben i Aarhus Ådal startede hårdt ud med åbningsmatch og orienteringsmøde for alle interesserede allerede tirsdag 27. marts.

Dameklubbens sæson foregik med en 9-hullers stableford-turnering med Gunstart. Senere blev der serveret dejlig varm suppe med brød. Bagefter fik vi kaffe og kage, skrev arrangørene. Samtidig orienterede bestyrelsen om dameklubbens arrangementer og turneringer.

Herreklubben i Aarhus Aadal Golf Club har igen i år planlagt en golfsæson med stor aktivitet.

Allerede onsdag 4. april starter onsdagsturneringerne op, og så fortsætter det ellers med ugentlige turneringer, månedlige spisnings-turneringer, Venskabsmatcher, Herreklubudflugt, Bamsematch, Hall of Fame m.m.

null

Publiceret 07 April 2012 17:00

SENESTE TV