Lyngbygaard har åbnet op for spil på deres mesterskabsbane.

Lyngbygaard har åbnet op for spil på deres mesterskabsbane.

Lyngbygaard slår Lübker på målstregen

Golfspillerne kommer frem af vinterhiet - måske kun for en stakket stund

Af
Thomas Thorninger

Så startede golfsæsonen for medlemmerne af Lyngbygaard Golfklub - torsdag 1. marts blev banen endeligt givet fri. Vinteren er ifølge kalenderen forbi, og foråret er endegyldigt begyndt. Det må golfspillerne i hvert fald håbe på. Vejrudsigterne for de kommende uger siger ganske vist noget andet. Så det er bare med at komme ud og nyde banen - lige nu.

Godt igennem vinteren

"Vi har 40-50 spillere ude i dag," fortæller direktør i Lyngbygaard Golf, Christian Balsby. Det er ganske vist ikke mange ud af klubbens nuværende 524 medlemmer, men folk skal lige i gang.
Banen fejler i hvert fald ikke noget og er - lige som sidste år - kommet rigtig godt igennem vinteren
"Greens er i en fantastisk sundheds tilstand, selvom de ser lidt triste ud endnu. Vi forventer, at greens har nået et højt niveau allerede medio april, når varmen stiger i jorden," fortæller chefgreenkeeper, Jacob Arnkvist.
"Der har dog været små angreb af stankelbenslarver som har gnavet græsset kraftigt ned i pletter som ligner nedslagsmærke. Dette kan give anledning til små ujævnheder her i starten, men angrebet er nu stoppet."
Resten af banen har det godt, men vil stadig være lidt fugtig visse steder, så golfspillerne skal færdes med omtanke, så banen ikke slides for hårdt, lyder meldingen ude fra Lyngbygaard.


Lyngbygaard golfbane set fra skoven.

Lyngbygaard golfbane set fra skoven.

Greenfeepriser ligger på 350 kroner per runde alle ugens dage og 300 kroner for gæster til medlem frem til 1. april.

I 2011 steg medlemstallet fra 295 til 470. I år er Lyngbygaard allerede oppe på 524 medlemmer.

Der er også mulighed for at melde sig ind i studentergolf. Det koster 500 kroner - derefter kan man spille til halv greenfee eller betale 4500 i kontingent.

Lübker Golf Resort åbner op for spil 24.marts.

Publiceret 01 March 2012 18:00

SENESTE TV