Lübker Golf Resort har lukket ned for udendørsaktiviteter - men derfor kan sæsonstarten jo godt forberedes allerede nu med indendørstræning.

Lübker Golf Resort har lukket ned for udendørsaktiviteter - men derfor kan sæsonstarten jo godt forberedes allerede nu med indendørstræning.

Start golfsæsonen allerede nu ude på Lübker

Få mere kvalitet ind i dit liv - både på golfbanen og udenfor

Af
Thomas Thorninger

'Golfsæsonen i Lübker starter alllerede nu'.

Det må være en fejl tænker mange. Men vil man have noget ud det kommende år, så er det vigtigt, at kroppen også fysisk kan stå distancen. Det er essensen i golftræner Fredrik Johnssons filosofi ude på Lübker.

Først derefter kigges der på de tekniske aspekter.

Specialudviklet golfskole

"Vi har gennem to år gennemført Golfloop NXT LVL-golfskole, hvor vi har set på udøvernes fysiske formåen. Det skal forstås på den måde, at vi screener eleverne, før vi retter på deres golfteknik," fortæller Fredrik Johnsson.

"Fysisk ser vi først på mobiliteten, og hvor stabile leddene er. Dermed får golfspillerne en forståelse for, hvorfor visse dele af svinget ikke hænger sammen, og hvad der skal til for at opnå de tekniske og resultatmæssige mål, som de sætter."

Det får de gennem 'Skills screening' Her gennemgår de stationer i spillets facetter og sætter et mål for, hvor de tror, at de befinder sig golfmæssigt. Derpå får de besked på, hvor de rent faktisk er.

Når spillerne er noget så langt, så kommer det tekniske aspekt. Det foregår gennem en 'teknisk screening'. Her får de et fingeraftryk på sin teknik, et billede af hvor de står og et realistisk mål.

Udefra disse screeninger forsøger golfskolen at lave et program.

Der er hektisk aktivitet i lokalerne ved fitness-centeret ved Lübker.

Der er hektisk aktivitet i lokalerne ved fitness-centeret ved Lübker.

Forstå forskel på kvalitet og kvantitet

Der er tre ting, der er vigtige for, at man får succes på golfbanen, i følge Fredrik Johnsson.

-Forstå at vi kan gøre enormt meget hjemme i dagligstuen.

-Øge vores energi, så vi holder til at spille en hel runde uden at blive træt.

-Forstå at gennem enkel træning, så kan vi spille golf også i en høj alder. Dermed kan man holde sig fri fra skader (ryg, skuldre, knæ, håndled)

"Vi har her eksempler på deltagere, der har haft ondt i ryggen efter hver runde, men som nu slet kan mærke skaden mere. Hvilket betyder, at vi kan begynde at tale om livskvalitet," fortæller golftræneren.

Altså livskvalitet både på og udenfor banen.


Der er altid plads til forbedringer, når man dyrker golfsporten.

Der er altid plads til forbedringer, når man dyrker golfsporten.

Samarbejde mellem chefgreenkeeper Derek og Lübker Golf Resort stopper, meddeler Lübkers hjemmeside.

"Derek har været medvirkende til at golfbanen på Lübker Golf Resort har opnået en position som en af de bedste i Europa, og at banen har fået nogle flotte kåringer af diverse medier."

"Igennem de sidste mere end 4 ½ år som chefgreenkeeper har Derek ydet en fantastisk indsats og hans navn har næsten været synonym med golfbanen."

Sidste arbejdsdag for Derek bliver enten 29. februar eller 31. marts 2012.

Publiceret 22 January 2012 15:00

SENESTE TV