VM-guld til Aarhus-roer

Andrej Lawaetz Bendtsen er første senior-roer i seks år, som skaffer VM-medaljer til Aarhus Roklub

Af
Af Christina S. Johansen

Ikke siden Maria Pertl i 2005 vandt VM-sølv, sammen med OL-roer Juliane Elander Rasmussen fra Odder Roklub, har en senior-roer fra Aarhus Roklub vundet en VM-medalje - men lørdag 23. juli blev dette ændret.
Sammen med Mathias Larsen fra Odder Roklub, Peter Nørlem fra Odense og Jens Noll Nielsen fra Hadsund sikrede Andrej Lawaetz Bendtsen fra Aarhus Roklub sig nemlig VM-guld i letvægtsherre dobbeltfirer ved U23VM i Amsterdam.
Det skete i en meget hård duel med de tyske favoritter, men med en meget kraftfuld og fokuseret indsats lykkedes det de fire danske roere at vinde.

Gav alt hvad de havde i sig

I finalen kæmpede seks både om medaljerne. Italien lagde meget hurtigt ud og førte efter de første 500 meter. Italienerne kunne dog ikke følge med, da den tyske og danske båd efter 750 meter indhentede italienerne og begyndte at trække fra resten af feltet. Frankrig, Polen og Schweiz kom aldrig ind i kampen om guldet.
Ved 1250 meter mærket pressede danskerne båden yderligere op i fart, og de kom foran tyskerne, og selv om tyskerne havde en god spurt, så var danskerne bare mere kraftfulde.
Der blev fortjent jublet i den danske båd, da de 2000 meter var roet i hurtigste tid.

null

Publiceret 25 July 2011 15:00

SENESTE TV