Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Simsek: Skoler kan fortsat tage på lejrskole

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus understreger, at lejrskoler fortsat er en mulighed for skolerne

Der har været rejst tvivl om, hvorvidt arbejdstidsaftaler for lærere forhindrer skoler i at tage på lejrskole med eleverne. Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Bünyamin Simsek understreger, at lejrskoler fortsat er en mulighed for skolerne.

"Arbejdstidsaftaler har altid været en blandt mange faktorer, som er med til at lægge rammerne for det rum, skolerne kan prioritere deres ressourcer indenfor. Det koster selvfølgelig noget at tage af sted, ikke alene husleje og transport, men også en afregning til de medarbejdere, vi sender af sted langt ud over almindelig arbejdstid. Sådan er det også i den nye aftale. Men der er ikke noget, der forhindrer skolerne i at prioritere lejrskoler," siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Ifølge Bünyamin Simsek er lejrskoler en god pædagogisk måde at få viden og lære forskellige kompetencer, men han påpeger, at det er en lokal beslutning, hvordan man prioriterer dem.

"Alle ved, at mange skoler lige nu har travlt med skolereform, nye undervisningsformer og også nye samarbejdsformer på skolerne. Det er der givet penge til skolerne for at klare, og der vil selvfølgelig være lokale variationer i, hvordan opgaverne bliver løst og prioriteret," siger Bünyamin Simsek.

I Aarhus har Århus Lærerforening, Aarhus Skolelederforeningen og Børn og Unge indgået en lokal aftale, Aarhusaftalen, som blandt andet fastlægger rammerne for medarbejdernes deltagelse i lejrskoler. Se udsnit af aftalen nedenfor.

Publiceret: 12. August 2014 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!