Aarhusfoto2017 hedder projektet, som Anders Grønborg driver sammen med Chresten Heesgård Ibsen. Det skal blive til en fotobog af billeder taget af aarhusianerne. Pressefoto.
Aarhusfoto2017 hedder projektet, som Anders Grønborg driver sammen med Chresten Heesgård Ibsen. Det skal blive til en fotobog af billeder taget af aarhusianerne. Pressefoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Send dine Aarhus-fotos: Billedbog skal være byens nye visitkort

Efter et møde med en polsk forretningsforbindelse fik Anders Grønborg en lys idé. Aarhus skal udgives som billedbog

En Aarhus-guide med billeder af alskens aarhusiansk er under udarbejdelse. Ophavsmændene bag en ny, aarhusiansk billedbog har snøren ude efter fotos taget af aarhusianerne selv. Selvfølgelig med krog i det aarhusianske.

En idé, som tog sit udspring, da Anders Grønborg, der er koncerndirektør i Lasertryk.dk i Aarhus Nord, var på besøg hos en forretningsforbindelse i den polske by Stettin.

“Da mødet er færdig, får jeg denne her bog, som er en slags visitkort over Stettin med en masse fede billeder af byen. Så slår det mig, at det skal vi da også have i Aarhus,” siger koncerndirektøren i Lasertryk.dk.

Ikke alene med idéen

Oprindeligt havde Anders Grønborg tænkt sig, at bogen skulle være en fotobog med en traditionel opbygning med gængse billeder af de største attraktioner i Aarhus. Såsom Aros Kunstmuseum, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Men så hørte han ad omveje, at et lignende projekt var under opsejling andetsteds i Aarhus.

Her er det Chresten Heesgård Ibsen, der brygger på en idé om at lade aarhusianerne indsende billeder af byen til brug i en fotobog af byens borgere.

“Vi kender egentligt ikke hinanden. Men vi er begge fuldstændig forelsket i idéen om at lave en cafébog om Aarhus fortalt i billeder af aarhusianerne selv, så vi bliver hurtigt enige om, at vi skal etablere et samarbejde,” fortæller Anders Grønborg, der sammen med Chresten Heesgård Ibsen får idéen krydstjekket hos borgmester Jakob Bundsgaard (S).

“Han kunne bekræfte, at Aarhus faktisk mangler et lignende visitkort, som man har i Stettin i Polen, så han er med på idéen. Og han har ovenikøbet har skrevet forord til selve bogen,” siger Anders Grønborg begejstret.

Deadline 1. maj

Indtil videre har aarhusianerne til 1. maj til at indsende deres bedste bud på et godt billede med afsæt i Aarhus.

“Jeg tror, at bogen bliver på omtrent 400 sider. Det vil sige, at vi sigter efter at få mellem 700-750 billeder i,” forklarer Anders Grønborg, der allerede har modtaget over 2.500 billeder via mail og Instagram.

Den endelig udforming har han dog ikke helt lagt sig fast på endnu. Det hele afhænger nemlig af, hvad aarhusianerne sender ind.

“Det kan være, at vi får en masse fotos med arkitektur, natur eller ansigter fra Aarhus. Så laver vi en hel sektion i bogen med naturen i Aarhus for eksempelvis. Men det ved vi først, når vi har fået billederne, og tidsfristen er passeret,” siger han.

Aarhusfoto2017

Man kan indsende billeder på to måder: Enten via mail: Aarhusfoto2017@aarhusfoto2017.dk eller på Instagram #Aarhusfoto2017

Bogen vil udkomme i en dansk, engelsk og kinesisk udgave

Aarhusfoto2017 er 100 procent non-profit

Publiceret: 20. April 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!