Nicolinehus set fra Bassin 7.
Nicolinehus set fra Bassin 7.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se illustrationerne: Nye trekantede byggerier i Aarhus Ø på vej

Nicolinehus får plads til over 200 boliger samt butikker og erhverv

Byrådet i Aarhus skal tage stilling til endnu en lokalplan for et byggeri på Aarhus Ø. Byggeriet er på forhånd døbt Nicolinehus og får plads til butikker, sports- og fritidsvirksomheder, caféer, restauranter og lignende, andet erhverv samt ikke mindst boliger.

LÆS OGSÅ: Havnebassinerne åbner til sommer

Området er på 13.500 kvadratmeter, og der bliver mulighed for at etablere 40.000 kvadratmeter fordelt på to tætliggende trekantede byggerier. Antallet af etager stiger fra to til 13 etager i den nordligste bygning og fra to til 17 etager i den sydligste. Parkering af biler og cykler kommer primært til at foregå i kælder i op til tre etager under bygningerne.

Ifølge lokalplanen skal butikker og erhverv placeres under boligerne i byggerierne. Dog er det ønsket at lave café og restaurant i den nordlige bygnings tre øverste etager, som der altså bliver offentlig adgang til.

Nicolinehus luftfoto
Nicolinehus luftfoto

Af lokalplanen fremgår det, at der kan etableres cirka 215 boliger, heraf 144 familieegnede boliger over 80 kvadratmeter, og 12.500 kvadratmeter erhverv, heraf højst 6.000 kvadratmeter til butiksformål. Bruttoetagearealet for hver butik må ikke overstige 3.500 kvadratmeter for handel med dagligvarer og 700 kvadratmeter for handel med udvalgsvarer. Der er ikke stillet krav om almene boliger.

LÆS OGSÅ: Første spadestik til Generationernes Hus i Aarhus Ø

"Nicolinehus er et spændende byggeri, hvor man har fundet inspiration i Midtbyens gamle karréer. Det er uhyre vigtigt, at der bliver et mangfoldigt byliv på Aarhus Ø, og det er noget butikker, caféer, restauranter, sportsaktiviteter og lignende skal være med til at skabe. Og netop dette, vil Nicolinehus bidrage til," siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Nicolinehus taghaver
Nicolinehus taghaver

Det nye byggeri ligger ved Nicoline Kochs Plads i Aarhus Ø, og er afgrænset mod vest af Dagmar Petersens Gade og mod øst af Bernhardt Jensens Boulevard. Området har tidligere været brugt som containerterminal for Aarhus Havn.

Umiddelbart nord for området er der  fire punkthuse med ungdomsboliger. Mod syd afgrænses området af et ubebygget areal, som på længere sigt tænkes udviklet.

Der lægges op til, at bebyggelsen udformes som to tætliggende trekantede karréer. En diagonal forbindelse deler huset i to og skaber et intimt byrum, der samtidig binder Aarhus Ø og Midtbyen sammen – visuelt og fysisk. Det nye byggeri skal bidrage til bylivet, og strædet mellem de to karréer, Nicolinestræde, sikrer samtidig adgang mellem aktiviteterne ved Bassin 7 og lystbådehavnen. 

LÆS OGSÅ: Protester mod højhus gør indtryk

Den nye lokalplan har ikke været i forhøring, fordi den ifølge Aarhus Kommune holder sig inden for kommuneplanens hovedprincipper.

Lokalplanen er på dagsordenen til byrådsmødet onsdag 14. marts, hvorefter planen vil blive offentliggjort og komme i offentlig høring i otte uger. I løbet af høringsfasen bliver der afholdt et borgermøde.

Lokalplanen er udarbejdet på anmodning af Aarhus Kommune sammen med vinderne af udbuddet: Bricks, AART Architects og Schønherr.

 

Nicolinehus set fra Dagmar Petersens Gade
Nicolinehus set fra Dagmar Petersens Gade
Publiceret: 12. Marts 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt