På afveje:

Bilist strandede på letbane-skinnerne

En bilist kørte i går aftes ved et uheld sin bil ind på letbane-skinnerne

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Ved en fejl endte en mandlig bilist i går aftes på letbane-skinnerne, da han drejede til venstre fra Nordre Ringgade ind på Randersvej ved Aarhus Universitet. I stedet for at ramme Randersvej kørte han nemlig ind på skinnerne. Det bekræfter Jens Velling, der er presseansvarlig hos Aarhus Letbane. 
LÆS OGSÅ: Bil og letbane tæt på kollision ved Dokk1
"Han drejede lidt for tidligt. Vi har for nylig plantet græs, hvor der er blevet lagt meget sand i jorden, hvilket har fået den til at blive ret blød. Det fik bilen til at køre fast," fortæller han til Lokalavisen Aarhus. 
Selvom letbanen også kører testkørsler om aftenen frem til midnat, var uheldet i går aftes heldigvis helt udramatisk, oplyser den presseansvarlige. 
LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Bøderegnen fortsætter i farligt kryds
"Vi har et beredskab, som vedligeholder banen, og det blev tilkaldt med det samme for at se, om der var noget, man kunne gøre, og om der var skader på skinnerne," fortæller Jens Velling og oplyser, at bilen også blev fjernet uden dramatik. 
Ifølge Jens Velling blev der ikke ringet efter politiet, men en patrulje kom tilfældigvis forbi og stoppede op ved ulykkesstedet. 
Hvis lignende tilfælde sker i fremtiden, når letbanen kører med passagerer, vil det samme beredskab som i går også komme til undsætning, imens togene vil få besked på at stoppe med at køre, oplyser Aarhus Letbanens presseansvarlig. 
Den mandlige bilist kom ikke til skade ved uheldet, men var ifølge Jens Velling ked af episoden. 

Publiceret 29 November 2017 14:00

SENESTE TV