Terror:

Årets julemarked i midtbyen beskyttes mod store køretøjer

I går, lørdag, åbnede julemarkedet i Aarhus midtby. I år sikres det mod terror

I går, lørdag, åbnede årets store julemarked på Lille Torv, Store Torv og Bispetorvet i Aarhus midtby, som har besøg af juleboder fra hele verden. Selvom det er julestemningen, som kommer i første række, så er der i år blevet taget flere sikkerhedsforanstaltninger med blandt andet store, tunge blomsterkummer for at undgå et eventuelt terrorangreb.
Det sker blandt som følge af det tragiske terrorangreb, som fandt sted sidste år ved julemarked i Berlin. Det skriver TV2 Østjylland.
"Generelt så er terrortruslen mod Danmark, den er stadigvæk høj. Det forholder vi os jo også til. Og dermed går vi i kontakt med arrangører og finder ud af, hvad der vil være relevant at sætte i værk af sikkerhedsmæssige tiltag. Det supplerer vi så med noget politi, og det har vi også gjort i forhold til julemarkederne," siger Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør ved Østjyllands Politi, til mediet.
TV2 Østjylland har også talt med en terrorforsker om risikoen for, at der vil ske et terrorangreb ved årets julemarked i Aarhus. Ifølge terrorforskeren er der ingen grund til at gå og være nervøs over det. 
"Sandsynligheden er meget lille, nærmest mikroskopisk i forhold til nogle føler en utryghed, så synes jeg, det er udmærket, at man viser, at man er opmærksom på det her problem. Men det er ikke sådan, at man skal være bange for at nu slår terroren til," siger Carsten Bagge Laustsen, forsker i terror ved Aarhus Universitet, til TV2 Østjylland.
Julemarkedet i Aarhus midtby er åbent frem til 22. december. 
jwh

Publiceret 19 November 2017 11:45

SENESTE TV