Julen er sexlegens fest

Der er godt gang i salget af sexlegetøj op til ferier, og hos aarhusianske Sinful.dk oplever man, at danskerne især køber frækt ind til julen

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Se i videoen Mathilde Mackowski, medindehaver af Sinful, præsentere webshoppens top 6 over de mest solgte produkter op til jul
Juletid er ikke kun lys, julemusik og masser af god mad. Det er også tiden, hvor danskerne i den grad prioriterer legen i sengen. Hos den online sexshop Sinful oplever man i hvert fald, at salget af sexlegetøj er stigende op til ferier, og julen er bestemt ingen undtagelse. Det fortæller Mathilde Mackowski, der er medindehaver af Sinful, som har kontor og lager i Aarhus. 
"Sexlegetøj sælger allermest op til sommerferien og op til jul, altså her i november og december," fortæller hun til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:
"Det er i ferien, at man har mest tid til at være sammen og gå i dybden med hinanden, og det er også dér, at man har tid til egentlig at være sammen med sig selv på en anden måde. Når man kigger på julen og op til jul, så er det meget gaveorienteret."
Hos Sinful er det især årets julekalender, som går godt for tiden. Her gemmer der et stykke sexlegetøj bag hver af kalenderens 24 låger. 
"Jeg tror, at rigtig mange synes, den er spændende, fordi der er et nyt legetøj til hver dag, og det er ikke dem selv, der har bestemt, hvad der skal leges med," lyder det fra Mathilde Mackowski.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Mathilde Mackowski glæder sig over, at Sinful for tredje år i træk har fået tildelt Børsens Gazelle-pris. Foto: Frederik Harders

Mathilde Mackowski glæder sig over, at Sinful for tredje år i træk har fået tildelt Børsens Gazelle-pris. Foto: Frederik Harders

Danskerne er blevet vilde med sexlegetøj

Men det er ikke kun op til ferier, at der er godt gang i sexlegetøj-salget hos aarhusianske Sinful.
Siden webshoppen blev startet tilbage i 2008, er det kun gået fremad. Bare de seneste fire år er Sinful gået fra 12 til 62 ansatte på kontoret og det store lager ude i Aabyhøj, imens den har kunnet præsentere en omsætningsstigning på over 400 procent. Det gav for nylig virksomheden Børsens Gazelle-pris for tredje år i træk. 
"Det er vi rigtig stolte af. Det er noget, vi har arbejdet benhårdt på at opnå," fortæller Mathilde Mackowski, som mener, at succesen er en kombination af godt arbejde og en ændring af folks opfattelse af sexlegetøj. 
"Det er blevet meget mere normalt at købe og snakke om sexlegetøj. For bare ti år siden var det ikke noget, man rigtigt snakkede om. Men nu er det blevet mere acceptabelt at snakke og anbefale sexlegetøj til hinanden," fortsætter hun.

Bliver i Aarhus

Sinfuls store succes betyder samtidig også, at den online sexshop har brug for en større base til kontor og lager. Derfor er medindehaveren Mathilde Mackowski godt i gang med at finde et nyt sted. Men selvom virksomheden har vokset sig stor med afdelinger i flere lande, så er den ikke blevet for stor til Aarhus.
"Vi leder efter lokaler i Aarhus. Selvfølgelig skal vi blive her. Sinful er Aarhus," slår Mathilde Mackowski fast, imens hun viser et tilfreds smil. 
Det er let at ane, at Sinfuls flotte resultater gør medindehaveren stolt. Tidligere i år vandt virksomheden også prisen Årets E-ner, som uddeles af Foreningen for Dansk Internethandel til den bedste danske webshop. 
"Jeg er sikker på, at vi har succes, fordi vi hele tiden går op i at give kunden en god oplevelse. Vi sørger hele tiden for at guide og vejlede på vores hjemmeside samt have en god kundeservice. Det er kunden, det handler om. Vores mål er at inspirere folk til et bedre sexliv," smiler Mathilde Mackowski endnu en gang. 

Publiceret 18 November 2017 10:30

SENESTE TV

År 2014 kommer på museum

Endnu en ny gade er på tegnebrættet i Den Gamle By. Ved siden af 1927- og 1974-bydelen kommer der en 2014-gade bestående af to forskellige hjem – singlekvindens og kernefamiliens – samt fem butikker.

"2014 er hundredåret for Den Gamle Bys stiftelse, derfor synes det oplagt at lave et nedslag der," siger museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard.

"Desuden har vi haft et ønske om, at sende vores gæster på en rejse baglæns gennem tiden. Når 2014-gaden er færdig i 2020/21, vil den være det første, vores gæster møder, når de træder ind i Den Gamle By. 2014 er tæt på nutiden, og størstedelen af vores gæster vil derfor kunne genkende rigtig meget herfra. På den måde går de fra en tryg base og videre til noget, som deres bedsteforældre måske kender og husker. Og så videre derfra og mange hundrede år tilbage i tiden," fortæller hun.

Et moderne familiebegreb

Familiebegrebet er en af de ting, man i Den Gamle By har ønsket at vise, hvordan udvikler sig op igennem tiden.

"Vi har foretaget nogle nedslag i familiehistorien. I 1974 fokuserer vi på den klassiske kernefamilie og - i den helt gamle del af museet - på den udvidede husstand. I 2014-gaden har vi valgt at fokusere på singlekvinden og den moderne kernefamilie, regnbuefamilien, for via dem at illustrere, hvordan opfattelsen af måden at være familie på har ændret sig og er blevet mere elastisk," forklarer Anna Wowk Vestergaard.

Singlekvinden og regnbuefamilien har hun fundet via annoncering på Den Gamle Bys hjemmeside, sociale medier og netværk.

"Jeg har haft kontakten med vores to familier fra starten af projektet og står for at indsamle effekter til at genskabe deres hjem, som de så ud for fire år siden, i den kommende 2014-gade."

Registrering af ejendele

Det kan være svært og yders tidskrævende at indsamle selv simple brugsgenstande og dagligvarer fra år tilbage - også selv om der i dette tilfælde kun er tale om et spring på fire år.

"Da vi havde fundet vores to familier i 2014, foretog vi en registrering af, hvad de havde i deres hjem, så vi havde en indsamlingsliste over alle deres ejendele. Vi indledte i samme ombæring et samarbejde med blandt andre Dansk Supermarked, Thiese, Arla og Coop for at sikre, vi kunne skaffe de autentiske effekter. For eksempel går vores regnbuefamilie meget op i økologi, så vi har fået en del økologiske Änglamark produkter og tomme emballager fra Coop," fortæller museumsinspektøren.

"Hver gang vores familier har skiftet ud i hjemmet, har de doneret det brugte til os. Et af regnbuefamiliens tre børn er flyttet hjemmefra og har solgt sine møbler til os. Og nogle af familiens hvidevarer er gået i stykker, så dem har vi også overtaget."

Den detaljerede liste over, hvad familierne havde i deres hjem i 2014, ligger på Den Gamle Bys hjemmeside.

"Vi får rigtig mange henvendelser fra både producenter og privatpersoner, som gerne vil hjælpe med effekter. Folk kan godt lide tanken om, at tingene får nyt liv på museet," siger Anna Wowk Vestergaard.

Tre butikker

To af de fem butikker i 2014-gaden kommer til at invitere besøgende ind for at 'smage på historien’.

"Den ene bliver et pizzeria. Pizza er jo vores smørrebrød anno 2014. Med pizzeriaet illustrerer vi, hvordan det er blevet mainstream at spise på gaden, samtidig med at vi skaber en genkendelig smagsoplevelse hos vores gæster. Den anden butik bliver en luksus isbutik, hvor vi forestiller os, der skal være brunt papir i ruderne om vinteren med en opfordring til at købe isen på nettet. På den måde får vi også introduceret nethandlen," forklarer Anna Wowk Vestergaard.

"Herudover kommer der tre facadebutikker. En 7eleven som er med til at fortæller dagligvarehandlens historie. Og et solcenter. Solcentret er et eksempel på noget, der fylder meget i en tid, og så stort set forsvinder. Fuldstændig som i 1974, hvor der var røg alle vegne - også indenfor i lejligheder og på arbejdspladser," fortsætter hun.

Den sidste butik på den nye gade bliver en kombineret bank og ejendomsmægler.

"Rigtig mange filialer lukkede i 2014, da mere og mere sker via nettet - derfor en bank. Og ejendomsmægleren giver os mulighed for via ejendomsannoncer at illustrere villaer og parcelhuse fra den tid, som vi ellers ikke har plads til," fortæller Anna Wowk Vestergaard.

Den nye 2014-gade skal ligge ved den nuværende pavillon-indgang ned mod Ceres krydset.

"2014-gaden kommer til at ligge på Dronning Margretes gade, som ligesom kommer til at lukke området med de forskellige bydele af og slutte ringen. Eller i dette tilfælde: karréen."