Bag om AGF:

Jobbet som groundsman

Lokalavisen tog en snak med Kasper Poulsen omkring det udfordrende job som groundsman for AGF

Af
Af Martin Jørgensen

Majoriteten af danske fodboldfans ser det som en selvfølge, at fodboldbanerne i Superligaen er af højeste kvalitet.

Det grønne græstæppe skal gerne være afmålt til perfektion og i det hele taget skal banens underlag være i en sådan stand, at hverken Duncan eller Kasper Junker snubler over en humpel eller glider i en mudderpøl, når læderet skal sendes ind i netmaskerne.

Men hvem passer den 105 meter lange og 68 meter brede bane, når der ikke spilles 90 minutters superligafodbold hver anden weekend?

Navnet er Kasper Poulsen. Han er 24 år gammel, og han kommer fra Aars.

Kasper Poulsen er for nylig blevet baneansvarlig på Ceres Park, og til daglig er han også ansvarlig for træningsbanerne på Fredensvang.

Over og under jorden

Kaspers dagligdag går med at forberede træningsbanerne på Fredensvang, som bruges af AGF's superligahold.

Derudover går arbejdet med at igangsætte diverse plejeplaner for at holde græsset ved lige, men det er ikke sådan lige til.
Udfordringerne med at holde banerne ved lige er nemlig ofte komplicerede. Især i disse tider, hvor der falder meget nedbør. Desuden er græsset ikke slidstærkt i vinterperioderne.
LÆS OGSÅ: AGF Fanclub fylder 25: Fejrer jubilæet mod Silkeborg

“Det kan være rigtig svært at lukke græsset efter en kamp, men vores team gør det så godt, som de kan. Vi sørger for at lukke hullerne, der måtte opstå og få prikket og løsnet græsset op efter en kamp,” fortæller Kasper Poulsen.

Meget af arbejdet foregår også under jorden. Græsset holdes nemlig ved lige ved at kigge ned i jorden i stedet for kun at kigge overfladisk på græstæppet.

“Vi arbejder på at sikre de rigtige vækstbetingelser og holde øje med, om jorden er løs nok og har fået nok gødning,” siger den 24-årige nordjyde, der har en fortid hos Aars Golfklub og Himmerlands Golfklub, efter han blev færdig med sin uddannelse som greenkeeper/groundsman, som tager fire år og seks måneder.

Et meningsfuldt arbejde

Kasper er groundsman hos AGF. Det er den del af uddannelsen, som går ud på at vedligeholde fodboldbaner. Omvendt hedder det greenkeeper, hvis det er golfbaner, der vedligeholdes.

Interessen for at slå græs har altid været der, og da han fandt ud af, at der var en uddannelse inden for det, var han slet ikke i tvivl om, hvad fremtiden skulle bringe.

“Man kan se, at folk er glade for det arbejde, som man laver. Det giver en speciel følelse at være ude hele dagen. Det er skønt, og jeg nyder det,” fortæller nordjyden, der ikke var i tvivl, da muligheden hos AGF opstod.
LÆS OGSÅ: Randers 'hjælper' AGF: Støber havestole i beton...
“Jeg havde det sådan, at det kunne være meget sjovt at få nogle andre udfordringer. Jeg har bestemt ikke fortrudt det. Tværtimod. Der er en helt anden form for respekt for det, som man render og laver,” fortæller Kasper, som førhen ikke interesserede sig det mindste for fodbold, men det har jobbet som groundsman ændret på.

“Sidst jeg var på stadion, tog jeg mig selv i at sidde og råbe og skrige flere gange i løbet af kampen. Og så er det da også lidt fedt, at man har været med til at sørge for, at holdene kan spille på en flot bane.

For Kasper er det svær at spå om fremtiden, men han vil gerne fortsætte med at få lov til at have det arbejde, som han elsker.

“Udlandet er altid en stor drøm, og om det er fodbold eller golf, ved jeg ikke, men det er græsset, som jeg brænder for,” slår Kasper Poulsen, der har lidt at skulle leve op til med hensyn til banens stand. Ceres Park blev nemlig i 2016 kåret til den andenbedste bane i Superligaen kun overgået af Brøndby IF.

Publiceret 10 November 2017 16:00

SENESTE TV