Ung Counter-Strike-stjerne er fra Tilst

Lokalavisen Aarhus har mødt 21-årige Patrick Hansen, fra Tilst, som er professionel Counter-Strike-spiller

Af
Af Martin Jørgensen

Cafeteriet i Bilka i Tilst er lokationen for interviewet forud for denne artikel. Gennemsnitsalderen er tæt på pensionsalderen denne tirsdag formiddag, og mellem lune herregårdsbøffer og sprøde franske hotdogs dukker et stjerneskud op. Ikke sådan et med kaviar, rejer og salatblade, men et vaskeægte, lokalt Tilst-stjerneskud i egen høje person.

Navnet er Patrick Hansen, og han er professionel Counter-Strike-spiller.

21-årige Patrick spiller for Heroic, som i skrivende stund er nummer 16 på verdensranglisten. Derudover er han aktuel i DR-dokumentaren 'Gamerne', hvor man følger flere unge danske liv som sportstjerne i en forholdsvis ukendt verden, nemlig Counter-Strike.
LÆS OGSÅ: Milepæl i dansk svømning: Tobias er første dansker under 27 sekunder

Tidlig indgang til spillet

Allerede som fem-årig blev Patrick introduceret til Counter-Strike af sin far, og sidenhen har han elsket at bruge sin tid på spillet.

Kærligheden til spillet voksede så meget, at Patricks far en dag konfronterede ham med sine bekymringer for sønnens fremtid, da Patrick brugte rigtig meget tid foran skærmen.

“Han sagde, at der var lige så stor chance for, at jeg blev professionel Counter-Strike-spiller, som hvis han blev professionel fodboldspiller dengang,” siger 21-årige Patrick, der dog slår fast, at både hans mor og far er store støtter den dag i dag, hvor Patrick for alvor har viet sit liv til Counter-Strike.

Livet som professionel

Alt Patricks tid går med, blandt andet, at optimere sit eget spil og holdets taktikker forud for de mange turneringer, som holdet rejser verden rundt for at deltage i. Når holdet ikke er ude at rejse, men udelukkende bruger tiden på træning, så løber det ugentligt op i 40-45 timer foran skærmen.

Hvad er det, der gør, at du bruger så meget tid på Counter-Strike?

“Der, hvor vi er nået til som professionelle, er det især den adrenalin, man får i kampene, de økonomiske goder og det sammenhold, man får på holdet, som er det, der holder os kørende.”
LÆS OGSÅ: Du kan godt kombinere studier med elitesport

Det er den helt store ambition for Patrick at blive én af de bedste i verden. Men med høje ambitioner følger også hårdt arbejde og mange ting, som man bliver nødt til at gå på kompromis med.

“Der er simpelthen ikke tid til at have en kæreste. Det kan også være virkelig svært at holde kontakten til sine gode venner, især nu hvor jeg er flyttet til København,” siger Patrick om kampen for at nå toppen og prisen, som man må betale på vejen dertil.

Fra Tilst til København

Hele sit liv har Patrick været bosat i Tilst, men nu er turen gået over Storebælt og videre til hovedstaden, hvor han for nylig fik sin egen, store lejlighed i København ved Fisketorvet sammen med holdkammeraten Nikolaj Kristensen. Og det går da udmærket på den økonomiske front.

“Vi er lige gået videre til playoff i en turnering i Atlanta. Vi er otte hold tilbage, og vinderholdet går derfra med 500.000 dollars (cirka tre millioner kroner),” fortæller Patrick, der dog ikke vil fortælle, hvor mange penge, han tjener på at spille:

“Jeg ved ikke, hvor meget jeg må gå i dybden med det, men der er i nok penge i det. Der er ikke noget, vi mangler. Lad mig sige det sådan.”

Selvom ambitionen er at erobre Counter-Strike-verdenen, så ved han godt, hvor han tænker at bosætte sig i fremtiden.

“Det bliver ikke København, jeg skal bo i. Det er helt sikkert. Jeg kunne godt forestille mig at flytte tilbage til Smilets By, men om det lige bliver Tilst, ved jeg ikke,” siger han med et smil på læben.

Hvad er CS:GO?

  • Et taktisk, online skydespil, som oftest spilles over internettet mod andre mennesker, selv om der findes datastyrede spillere

  • Man spiller to hold mod hinanden, terrorister mod anti-terrorkorps

  • En runde varer to minutter, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

  • Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

Publiceret 10 October 2017 17:00

SENESTE TV