Ung Counter-Strike-stjerne er fra Tilst

Lokalavisen Aarhus har mødt 21-årige Patrick Hansen, fra Tilst, som er professionel Counter-Strike-spiller

Af
Af Martin Jørgensen

Cafeteriet i Bilka i Tilst er lokationen for interviewet forud for denne artikel. Gennemsnitsalderen er tæt på pensionsalderen denne tirsdag formiddag, og mellem lune herregårdsbøffer og sprøde franske hotdogs dukker et stjerneskud op. Ikke sådan et med kaviar, rejer og salatblade, men et vaskeægte, lokalt Tilst-stjerneskud i egen høje person.

Navnet er Patrick Hansen, og han er professionel Counter-Strike-spiller.

21-årige Patrick spiller for Heroic, som i skrivende stund er nummer 16 på verdensranglisten. Derudover er han aktuel i DR-dokumentaren 'Gamerne', hvor man følger flere unge danske liv som sportstjerne i en forholdsvis ukendt verden, nemlig Counter-Strike.
LÆS OGSÅ: Milepæl i dansk svømning: Tobias er første dansker under 27 sekunder

Tidlig indgang til spillet

Allerede som fem-årig blev Patrick introduceret til Counter-Strike af sin far, og sidenhen har han elsket at bruge sin tid på spillet.

Kærligheden til spillet voksede så meget, at Patricks far en dag konfronterede ham med sine bekymringer for sønnens fremtid, da Patrick brugte rigtig meget tid foran skærmen.

“Han sagde, at der var lige så stor chance for, at jeg blev professionel Counter-Strike-spiller, som hvis han blev professionel fodboldspiller dengang,” siger 21-årige Patrick, der dog slår fast, at både hans mor og far er store støtter den dag i dag, hvor Patrick for alvor har viet sit liv til Counter-Strike.

Livet som professionel

Alt Patricks tid går med, blandt andet, at optimere sit eget spil og holdets taktikker forud for de mange turneringer, som holdet rejser verden rundt for at deltage i. Når holdet ikke er ude at rejse, men udelukkende bruger tiden på træning, så løber det ugentligt op i 40-45 timer foran skærmen.

Hvad er det, der gør, at du bruger så meget tid på Counter-Strike?

“Der, hvor vi er nået til som professionelle, er det især den adrenalin, man får i kampene, de økonomiske goder og det sammenhold, man får på holdet, som er det, der holder os kørende.”
LÆS OGSÅ: Du kan godt kombinere studier med elitesport

Det er den helt store ambition for Patrick at blive én af de bedste i verden. Men med høje ambitioner følger også hårdt arbejde og mange ting, som man bliver nødt til at gå på kompromis med.

“Der er simpelthen ikke tid til at have en kæreste. Det kan også være virkelig svært at holde kontakten til sine gode venner, især nu hvor jeg er flyttet til København,” siger Patrick om kampen for at nå toppen og prisen, som man må betale på vejen dertil.

Fra Tilst til København

Hele sit liv har Patrick været bosat i Tilst, men nu er turen gået over Storebælt og videre til hovedstaden, hvor han for nylig fik sin egen, store lejlighed i København ved Fisketorvet sammen med holdkammeraten Nikolaj Kristensen. Og det går da udmærket på den økonomiske front.

“Vi er lige gået videre til playoff i en turnering i Atlanta. Vi er otte hold tilbage, og vinderholdet går derfra med 500.000 dollars (cirka tre millioner kroner),” fortæller Patrick, der dog ikke vil fortælle, hvor mange penge, han tjener på at spille:

“Jeg ved ikke, hvor meget jeg må gå i dybden med det, men der er i nok penge i det. Der er ikke noget, vi mangler. Lad mig sige det sådan.”

Selvom ambitionen er at erobre Counter-Strike-verdenen, så ved han godt, hvor han tænker at bosætte sig i fremtiden.

“Det bliver ikke København, jeg skal bo i. Det er helt sikkert. Jeg kunne godt forestille mig at flytte tilbage til Smilets By, men om det lige bliver Tilst, ved jeg ikke,” siger han med et smil på læben.

Hvad er CS:GO?

  • Et taktisk, online skydespil, som oftest spilles over internettet mod andre mennesker, selv om der findes datastyrede spillere

  • Man spiller to hold mod hinanden, terrorister mod anti-terrorkorps

  • En runde varer to minutter, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

  • Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

Publiceret 10 October 2017 17:00

SENESTE TV

År 2014 kommer på museum

Endnu en ny gade er på tegnebrættet i Den Gamle By. Ved siden af 1927- og 1974-bydelen kommer der en 2014-gade bestående af to forskellige hjem – singlekvindens og kernefamiliens – samt fem butikker.

"2014 er hundredåret for Den Gamle Bys stiftelse, derfor synes det oplagt at lave et nedslag der," siger museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard.

"Desuden har vi haft et ønske om, at sende vores gæster på en rejse baglæns gennem tiden. Når 2014-gaden er færdig i 2020/21, vil den være det første, vores gæster møder, når de træder ind i Den Gamle By. 2014 er tæt på nutiden, og størstedelen af vores gæster vil derfor kunne genkende rigtig meget herfra. På den måde går de fra en tryg base og videre til noget, som deres bedsteforældre måske kender og husker. Og så videre derfra og mange hundrede år tilbage i tiden," fortæller hun.

Et moderne familiebegreb

Familiebegrebet er en af de ting, man i Den Gamle By har ønsket at vise, hvordan udvikler sig op igennem tiden.

"Vi har foretaget nogle nedslag i familiehistorien. I 1974 fokuserer vi på den klassiske kernefamilie og - i den helt gamle del af museet - på den udvidede husstand. I 2014-gaden har vi valgt at fokusere på singlekvinden og den moderne kernefamilie, regnbuefamilien, for via dem at illustrere, hvordan opfattelsen af måden at være familie på har ændret sig og er blevet mere elastisk," forklarer Anna Wowk Vestergaard.

Singlekvinden og regnbuefamilien har hun fundet via annoncering på Den Gamle Bys hjemmeside, sociale medier og netværk.

"Jeg har haft kontakten med vores to familier fra starten af projektet og står for at indsamle effekter til at genskabe deres hjem, som de så ud for fire år siden, i den kommende 2014-gade."

Registrering af ejendele

Det kan være svært og yders tidskrævende at indsamle selv simple brugsgenstande og dagligvarer fra år tilbage - også selv om der i dette tilfælde kun er tale om et spring på fire år.

"Da vi havde fundet vores to familier i 2014, foretog vi en registrering af, hvad de havde i deres hjem, så vi havde en indsamlingsliste over alle deres ejendele. Vi indledte i samme ombæring et samarbejde med blandt andre Dansk Supermarked, Thiese, Arla og Coop for at sikre, vi kunne skaffe de autentiske effekter. For eksempel går vores regnbuefamilie meget op i økologi, så vi har fået en del økologiske Änglamark produkter og tomme emballager fra Coop," fortæller museumsinspektøren.

"Hver gang vores familier har skiftet ud i hjemmet, har de doneret det brugte til os. Et af regnbuefamiliens tre børn er flyttet hjemmefra og har solgt sine møbler til os. Og nogle af familiens hvidevarer er gået i stykker, så dem har vi også overtaget."

Den detaljerede liste over, hvad familierne havde i deres hjem i 2014, ligger på Den Gamle Bys hjemmeside.

"Vi får rigtig mange henvendelser fra både producenter og privatpersoner, som gerne vil hjælpe med effekter. Folk kan godt lide tanken om, at tingene får nyt liv på museet," siger Anna Wowk Vestergaard.

Tre butikker

To af de fem butikker i 2014-gaden kommer til at invitere besøgende ind for at 'smage på historien’.

"Den ene bliver et pizzeria. Pizza er jo vores smørrebrød anno 2014. Med pizzeriaet illustrerer vi, hvordan det er blevet mainstream at spise på gaden, samtidig med at vi skaber en genkendelig smagsoplevelse hos vores gæster. Den anden butik bliver en luksus isbutik, hvor vi forestiller os, der skal være brunt papir i ruderne om vinteren med en opfordring til at købe isen på nettet. På den måde får vi også introduceret nethandlen," forklarer Anna Wowk Vestergaard.

"Herudover kommer der tre facadebutikker. En 7eleven som er med til at fortæller dagligvarehandlens historie. Og et solcenter. Solcentret er et eksempel på noget, der fylder meget i en tid, og så stort set forsvinder. Fuldstændig som i 1974, hvor der var røg alle vegne - også indenfor i lejligheder og på arbejdspladser," fortsætter hun.

Den sidste butik på den nye gade bliver en kombineret bank og ejendomsmægler.

"Rigtig mange filialer lukkede i 2014, da mere og mere sker via nettet - derfor en bank. Og ejendomsmægleren giver os mulighed for via ejendomsannoncer at illustrere villaer og parcelhuse fra den tid, som vi ellers ikke har plads til," fortæller Anna Wowk Vestergaard.

Den nye 2014-gade skal ligge ved den nuværende pavillon-indgang ned mod Ceres krydset.

"2014-gaden kommer til at ligge på Dronning Margretes gade, som ligesom kommer til at lukke området med de forskellige bydele af og slutte ringen. Eller i dette tilfælde: karréen."