Strøgformand om cykelplan:

Jeg vil se det, før jeg tror på det

Cykelparkering er et stort problem på Strøget, og strøgformanden savner handling fra kommunens side

Af
Af Martin Jørgensen

“Man har snakket om at lave et parkeringshus til cykler i 45 år. Jeg vil se det stå der, før jeg tror på det. Jeg giver ikke så meget for en eller anden mobilitetsplan.”
Lars Svendsen, som er formand for Strøgforeningen, kritiserer de manglende muligheder for cykelparkering omkring Strøget.
LÆS OGSÅ: CYKEL-BOOM I AARHUS: "DET ER EN AF BYENS STØRSTE UDFORDRINGER"
Et problem, der ikke er nyt.
“Vi har haft dialog med Pablo Celis, og vi mødes jævnligt, men det er den evige og aldrig afsluttede historie, for vi kommer ingen vegne. Der bliver ikke skabt noget som helst.”

For enden af Ryesgade står utallige cykler parkeret uden for cykelstativer, og det er problematisk, ifølge Lars Svendsen. Foto: Martin Jørgensen

For enden af Ryesgade står utallige cykler parkeret uden for cykelstativer, og det er problematisk, ifølge Lars Svendsen. Foto: Martin Jørgensen

Cykler overalt i gågaden

Ifølge formanden er der alt for mange cykler i gadebilledet ved Ryesgade og Søndergade, hvor problemet er værst ved Ryesgade ned mod banegården.
“Mange af de, der skal rejse fra banegården stiller deres cykler ved cykelstativerne for enden af Ryesgade. Det fører til, at cykelparkeringen bliver flyttet længere og længere op igennem strøget. Og når alle stativer til sidst er optaget, så bruger folk bare plads udenfor. Det er et kæmpe problem, og det flyder med cykler overalt.”
Lars Svendsen ønsker at finde den bedste mulighed for alle parter. Han vil gerne have rykket de mange cykler væk fra Strøget og foreslår, at man kunne lave nye parkeringsmuligheder i den ene ende af Strøget eller i en af sidegaderne for at holde de mange cykler væk fra gadebilledet.
“Vi har en meget cykelorienteret rådmand i byen, og han har så satans travlt med at lave cykelstier.
Det er også fint for folkesundheden, og der er en masse gode ideer bag det, men det interesserer ham ikke specielt meget at lave nok cykelparkering, som der er virkelig meget brug for i øjeblikket,” siger formanden og fortsætter:
“Det gælder om at tage hele pakken. Alle folk står jo af deres cykel og parkerer den. Der er jo ingen, der bare kører rundt inde i byen, så man skal også give folk muligheden for parkering.”

Publiceret 12 September 2017 08:30

SENESTE TV