Klumme:

Hvor ofte er det lige, at politikerne lægger sig fladt ned?

Skyldes politikernes kovending i sagen om Tangkrogen et pludseligt klarsyn eller kynisk taburetklæberstrategi, spørger klummeskribent

Det sker sjældent, at jeg må nive mig i armen for at sikre, at jeg ikke drømmer, men det er lige sket to gange på kort tid. Første gang var fredag, da landsholdet faktisk spillede en god kamp og lammetævede en god modstander. Anden gang var mandag aften.
Her var vi vidne til noget helt særligt og meget sjældent: Politikere, der indrømmer fejl. Politikerne var aarhusianske, og de lagde sig så fladt ned, at man kunne blive nervøs for, om de havde fået et ildebefindende.
Protestgruppen 'Beskyt Aarhusbugten Nu' havde indkaldt til borgermøde på Marselis Hotel, hvor man fremlagde et alternativ til kommunens plan om at læsse sand i vandet ud for Tangkrogen og fjerne 400 meter kyststrækning til fordel for en udvidet eventplads.
Borgerforslaget var fremragende. Logisk, professionelt og gennemarbejdet, og åbenbart så overbevisende, at det straks fik politikere fra venstre til højre til at skrotte den plan, man har brugt mange ressourcer på at udarbejde. Selvsamme plan, som alle partier med undtagelse af Venstre og Det Konservative Folkeparti stemte for i starten af juni.
LÆS OGSÅ: NYT FORSLAG TIL UDVIDELSE AF TANGKROGEN MODTAGES POSITIVT AF POLITIKERE
Sker Tangkrogen-tilbagetoget fordi, politikerne pludselig har set lyset, er blevet klogere og lytter til borgernes ønsker? Man har da lov at håbe, men jeg tillader mig også at være lidt skeptisk.
Mon ikke kovendingen ligeså meget skyldes, at protestgruppen på kort tid formåede at skabe en folkestemning mod projektet og indsamle over 10.000 underskrifter mod det?
For vi må ikke glemme, at vi er i et valgår. Inden længe skal aarhusianerne i stemmeboksen, og så er det ikke smart at have så mange sure vælgere på nakken, hvis man gerne vil have endnu en periode med bagen plantet behageligt i en byrådsstol.
Der kan ikke være to meninger om, at det er godt for demokratiet, at vi har politikere, der tør indrømme fejl og lytter til borgerne. De skal have ros for det pludselige klarsyn, men kan de også finde det frem et halvt år efter valget, eller er det her blot et udtryk for en kynisk taburetklæberstrategi?
Jeg ønsker politikere, der konsekvent - og ikke bare i et valgår - er inkluderende, men som også står ved deres holdninger, uanset hvilken retning folkestemningen blæser. Og tager konsekvensen, hvis den ikke blæser deres vej. Det, mener jeg ikke, er selvmodsigende.
Hellere det end en flok populistiske taburetklæbere, der har forkastet alle ideologiske overbevisninger for at blive på magten. Vi skal allerede bruge briller i styrke halvblind for at finde forskellen på partierne.
Under alle omstændigheder skal vi - især i denne tid - huske at tage de kritiske briller på i forhold til politikernes gøren og laden.

Publiceret 07 September 2017 11:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV