Flygtninge-hold lukket efter blot et halvt år

Taekwondo-klub oplevede stort frafald på flygtningehold for børn. Formand tror, at manglen på frivillige er årsagen til udviklingen

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Tilbage i martsmåned oprettede Aarhus Syd Taekwondo et særligt hold for flygtningebørn, hvor de kunne komme for at prøve kræfter med den koreanske kampsport. Her godt og vel et halvt år senere er holdet blevet lukket. For få børn mødte simpelthen op til træning. Det oplyser klubbens formand, Metin Aydin, som er godt og grundig ærgerlig over den triste udvikling.
”Det er med blanke øjne, at vi har været nødt til at lukke holdet. Jeg synes, det er meget sørgeligt,” lyder det fra Metin Aydin, som fortsætter:
”Det er så brandgodt et tilbud for de her børn, hvor mange af dem er kommet til landet med ubehagelige oplevelser i bagagen.”

For få frivillige til børnene

Selv tror taekwondo-formanden, at det lave antal af fremmødte børn hænger sammen med, at der ikke er nok frivillige voksne til at tage sig af dem.
”De her børn har ikke nøglepersoner i deres liv. Deres far, mor eller onkel er kommet til landet med alvorlige traumer, så børnene mangler nogen til at følge dem til og fra træning,” fortæller Metin Aydin.
Klubben i Højbjerg har haft et samarbejde med ForeningsMentor om at få frivillige til at hjælpe børnene. Desværre har der bare ikke været nok frivillige, og det har altså nu betydet, at holdet er blevet lukket.
”Det er så ærgerligt. Vi ved nemlig, at der er en stor interesse hos børnene for at træne på holdet,” fortsætter formanden, som påpeger, at det ikke er økonomi, der mangler.
”Det hele er finasieret igennem fritidspasset og flygtningepuljen hos Aarhus Kommune. Det eneste, vi mangler, er nogle voksne, som én gang om ugen vil sørge for, at børnene kommer af sted til træning. For de tager ikke bare cyklen. De skal have nogen, som vil tage bussen sammen med dem,” fortæller han.

Formand i Aarhus Syd Taekwondo, Metin Aydin, håber, at der kan komme flere frivillige til fra ForeningsMentor, så flygtningeholdet kan få comeback. Arkivfoto

Formand i Aarhus Syd Taekwondo, Metin Aydin, håber, at der kan komme flere frivillige til fra ForeningsMentor, så flygtningeholdet kan få comeback. Arkivfoto

Masser glæde hos børnene

Det gik da også rigtig godt i starten på holdet. Der kom et fint antal børn til træning. Og ifølge formanden havde kampsporten en god effekt på børnenes humør.
”Taekwondo kan noget, som fodbold og håndbold ikke kan, Det er ikke en holdsport, så der er rigtig mange personlige sejre i taekwondo. Det var tydeligt at se på børnene, at deres selvværd blev styrket. Samtidig følte de sig også seje og respekterede, fordi de blev gode til en kampsport, som ikke mange kan. Når man er god til en nichebetonet sport, så er man unik, og det kunne ses på børnene,” fortæller Metin Aydin, som oplyser, at der har været 30-35 børn på holdet, men før lukningen dukkede der ikke mere end ti op til træning.
Skulle det ske, at der kommer flere frivillige, som vil hjælpe med, at flygtningebørnene kommer til og fra træning, er Aarhus Syd Taekwondo klar til at oprette holdet igen. Derfor har formand Metin Aydin en bøn til borgerne i området.
”Jeg håber, at folk vil melde sig som frivillig,” fortæller han.

Publiceret 31 August 2017 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV