Stor test:

Her er de bedste sommervine

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Hvem elsker ikke at sidde på en terrasse og nyde et glas vin. Her får du et bud på gode vine, som er skabt til at drikke en sommerdag.
Begrebet er ikke fast defineret, men det er vine, som er lette, saftige, læskende, og som man har lyst til at slukke tørsten med. Om du vil spise mad til eller ej, er der ikke taget højde for. Vi har fundet nogle gode vinkøb, som er oplagte til at drikke udendørs. Det er ikke kun hvide vine, som vi har valgt.

Kun de bedste vine - og bedst til prisen

Vi giver propper til vinene. Kun de vine, som får fra fire til seks propper, anbefaler vi. Det skal være vine, som kvalitetsmæssigt er gode. De skal smage godt. De vine, som ikke opnår fire propper, anmelder vi ikke. Hvem gider at drikke dårlig vin? Derfor!

Tre priskategorier

Alle vine skal kunne få en topkarakter. Også dem som koster 50 kroner.
Det kan de muligvis få, da vi har tre priskategorier, som vi vurderer vinene indenfor. Mellem 0 og 100 kroner, mellem 100 og 200 kroner og sidst er dem over 200 kroner. Anbefalingerne er generelle - men husk lige, at spørge vinhandlerne, hvis du skal bruge vinene til mad.
Med de her terrasse-venlige vine får du value for money:

Crémant de Clément

Fra Vinhuset, Clement Klur. 100% sulfitfri og biodynamisk vin. Man skulle ikke tro, den kom fra Alsace. Helt automatisk tænker man på Champagne. Bitter på den gode måde. Let krydret frugt og en fin, balanceret eftersmag. Fyldighed er der lidt af. Jeg har ikke smagt noget tilsvarende fra Alsace. Fin til salater, noget let skaldyr, en vinaigrette med syrlighed.
5 propper

Bichel Vine, 150 kroner for en flaske - og 125 kroner ved 6 flasker.

5 propper

Weingut Kerpen - Blauschiefer

Mosel er in.
Riesling Trocken fra 2016. En gennemført mineralitet, og harmonisk vin i den friske ende. Citronskal i eftersmagen.
Man får lyst til at drikke mere. Lidt skifer, men ellers ren i smagen.
En slank vin og et sikkert valg til prisen.
6 propper

Miró Vin, 1 styk 138 kroner - og ved 6 stykker 108 kroner
6 propper.

Pieropan, Soave Classico 2015

Øst for Verona finder man Soave-området, et område kendt for sine hvide vine. Her får du røde æbler, mandarin og citrus i smagen. Pæn syre, medium koncentration. Stringent i udtrykket. Smagen af sommer - både i næse og i mund. En vin som uden tvivl vil gøre det godt på terrassen.
5 propper
Chas. E. Vinhandel, 119 kroner for en flaske

5 propper

Naturvin - Unlitro

Her får du en liter rødvin fra Toscana. Den er lavet overvejende på Grenache (90%) blandet med Carignan og Alicante Bouschet. Sjov flaske. I næsen er der nelliker, søde kirsebær, lidt læder og en sød pibetobak. Vinen er ikke blevet svovlet. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin
Unlitro er value for money.
5 propper
Bichel Vine, 130 for en flaske og 110 kroner ved 6 flasker

5 propper

Domaine de la Combe Darroux

Cru Juliénas, Cuvee Prestige 2015 fra den dansk-franske vingård i det nordlige Beaujolais. 100% Gamay på gamle stokke. En koncentreret vin med en flot bouquet af solmodne bær. En behagelig eftersmag af kirsebær, solbær og blommer. En vin alle kan drikke. Den er skabt til fjerkræ.
Seks propper i kategorien under 100 kroner

Miró Vin, 98 kroner per flaske

Seks propper i kategorien under 100 kroner

Rosé Samorëns Côtes du Rhône

Fra Ferraton Père & Fils. Flot og ‘rigtig' rosé farve, med indbydende næse af skovjordbær, ribs, stikkelsbær, lidt kirsebær og hvide blomster. Medium fyldig smag, læskende frisk og dejlig tør med yderst charmerende og lang eftersmag. Den er god uden mad til, men kan fint gå til grillen med både den grillede kylling eller svinekoteletten.
En rigtig ‘Value for money' vin.
5 propper

Smageklubben, 85 kroner ved 6 flasker

5 propper

Publiceret 11 August 2017 15:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV