Klumme:

Så hold dog op med at slå mig!

Mere kærlighed og færre slag. AGF går forhåbentlig en stor sæson i møde

Af
Af Kim Skovrup Andersen

En god, nu tidligere, kollega nævnte en gang, at det at være AGF-fan har visse lighedspunkter med at være i et parforhold, hvor kæresten slår.
Og det synes jeg egentlig er en meget rammende beskrivelse af mit forhold til vores bys traditionsrige fodboldklub. For det er i sandhed blevet til utallige slag i ansigtet og tre mavepumpere i årenes løb.
Det begyndte ellers ret romantisk.
Mit første besøg på Aarhus Stadion var i 1980 sammen med min far. Vi ramte et særdeles godt GF-årti med flere topplaceringer og sågar et mesterskab i 1986, hvor Lars Lundkvist kunne løfte pokalen. Jeg husker store profiler som Lars Bastrup, John Stampe, Troels Rasmussen og Per Beck Andersen. Offensiv fodbold var i højsædet, og vi var ligeglad med de forhadte løbebaner, som kom i brug til tilskuerne, når vi mødte hold som Vejle Boldklub, fordi der ikke var plads nok på lægterne, når der mødte over 20.000 tilskuere op.
Min kære klub var dengang overordentlig god ved mig og point-gavmild.
Vi var en del, som bildte hinanden ind, at AGF stod for 'Altid God Fodbold', og god fodbold var der også masser af gennem 1990'erne med pokaltriumfer i 1992 og 1996 samt to gange bronze og en gang sølv.
Siden har parforholdet med 'De Hviie' godt nok været mere end udfordret flere gange, og det har også været tæt på skilsmisse de seneste ti år med de tre nedrykninger. Men det er lettere sagt end gjort at stoppe med at holde med sin hjerteklub. Faktisk har det vist sig at være umuligt for mig. Kærligheden er ganske enkelt for dyb.

Nyforelsket i København

Da min yndlingsklub så kom i pokalfinalen efter 20 års trofæ-tørke i 2016 var det en nyforelsket Kim Skovrup, der på en solbeskinnet Kristi Himmelfartsdag indtog Parken sammen med tusindvis af GF-supportere.
Den kamp var god for parforholdet, selv om den blev tabt. For den viste, hvilket potentiale AGF har som klub, og hvor kolossal opbakning der er.
Det gav mod på mere, og derfor blev vi hånet - endnu en gang - efter seneste sæsons skuffende placering. Så skulle man som fan atter latterliggøres af alle umulige mennesker, der elsker at hade AGF.
Set i bagklogskabens hvide lys var truppen måske for smal, da bærende forsvarsspillere blev skadede, men det endte jo godt med flere sejre i nedrykningsspillet og et hvidt hav og brøl af tilskuere på Ceres Park.
Den bølge skal der rides videre på nu, og med fare for at begå hybris, så tror jeg på en topplacering til AGF i denne sæson. Jeg tror på Glen Riddersholm og projektet.
Tredje sæson bliver lykkens sæson for den markante træner, som brugte fire sæsoner på at gøre FC Midtjylland til danske mestre. Jeg siger ikke, at AGF tager mesterskabet i denne eller næste sæson, men en topplacering burde helt ærligt være indenfor rækkevidde. Så er der altid de berømte små marginaler og uforudsete skader, men i mine øjne, som godt nok har en del bygningsfejl, er truppen nu så stærk, at AGF kan begå sig i toppen.
Jeg havde fornøjelsen af at overvære en træning på Fredensvang forleden, og uden at være den største fodboldekspert, synes jeg, truppen ser bedre ud end i mange sæsoner med kvalitets-signinger af Ankersen, Kanstrup og Møller. Og så gik jeg ellers og ventede på, at Casper Sloth kom hjem til Aarhus, da han blev set overvære en træning på Ceres Park. I stedet blev der i lørdags inden træningskampssejren over Silkeborg IF skrevet under med midtbanekrigeren Adama Guira og den offensive kantspiller Tobias Sana, hvilke også ser yderst spændende ud.
De glider ind i en trup, hvor mange har spillet sammen i et år. Det lover godt.

Så kære AGF: Hold nu op med at slå mig. Giv mig en top 6-placering og noget kærlighed! Og lad AC Horsens få kærligheden at føle på fredag. KSDH!

Publiceret 13 July 2017 08:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV