Klumme:

Gu’ skal vi da have store events i Aarhus

Vores brokkehoved af en klummeskribent brokker sig over brok i forbindelse med arrangementer i Aarhus

Som faste læsere af denne klumme måske ved, så er den sat i verden for, at jeg kan komme af med alt det unuancerede brok, jeg brænder inde med.
Men denne gang bliver det lidt meta, for selvom jeg elsker brok i alle afskygninger, så er det nu på sin plads at brokke sig over brok.
For hold op, hvor kan I hidse jer op derude, når der sker noget i vores dejlige by.
Tro ikke, at jeg ikke sætter pris på, når I frådende af raseri kaster jer over tasterne og sender den ene dårligt formulerede og bitre Facebook-kommentar eller statusopdatering efter den anden ud i internetoffentligheden.
Det gør jeg, men jeg sætter også pris på originalitet, og originalt er det ikke at brokke sig over store arrangementer. Faktisk er det næsten lige så uoriginalt som at bruge ordet 'kulturberiger' ironisk, når man ikke helt tør stå ved sin racisme.
Man kan nærmest stille sit ur efter, hvornår galdekaskaderne rammer Facebook.
I den nært forestående pinseferie er der et væld af arrangementer i Aarhus, heriblandt en homoparade og en Bieber-koncert. Lur mig, om ikke det nok skal få folk op i det røde felt.
Derefter har vi Northside Festival og et halvmaraton. For at det ikke skal være løgn er der hele tre maratonløb i Aarhus frem til august, og selvom jeg synes, de løb er komplet latterlige (det er røvsyge mellemledertyper, der løber et HALVT løb!), så lever jeg da med det.
Oftest er det larm og trafikale problemer, der hidser folk op, men hør nu her: Det er bare vilkår, man må acceptere, hvis man vil bo i en stor by, hvor der skal være plads til andre fællesskaber end de, man selv er en del af.
Senest var det Classic Race Aarhus, der fik på puklen. Gu' skal det da ej flyttes til Djursland! Det er et kæmpe arrangement, som profilerer Aarhus på fantastisk vis og skaber en kæmpe omsætning i byen. Og overskuddet går sågar til velgørenhed. Så skid da hul i, at der er lidt motorstøj og bilkøer i en sjat dage. Over 40.000 glade bilentusiaster havde en fest, for søren.
Det vil så klæde kommunen at udvise samme tolerance ved disse arrangementer, som man kræver af borgerne, og give p-vagterne en velfortjent pause.
Mens du raser over meningsfulde events, der giver byen lidt kulør, så glæd dig i det mindste over, at byen ikke er besat af spritstive teenagere og unga bunga-glade voksenbabyer, der pisser over det hele, udøver hærværk på biler og lægger en dej i din trappeopgang (det sker). Sådan er det at bo i København i disse dage, hvor byfesten Distortion okkuperer hovedstaden i fem dage.

Publiceret 02 June 2017 14:00

SENESTE TV