Fuld fart gennem Botanisk Have:

Kæmpe sæbekasseløb kommer til Aarhus

For første gang nogensinde bliver Red Bulls internationale sæbekasseløb afviklet i Danmark

Søndag den 20. august forvandles området ved Botanisk Have i Aarhus til én stor racerbane for sæbekassebiler.
Red Bull Danmark har fået det internationale sæbekasseløb Red Bull Soapbox Race, der, som navnet antyder, arrangeres af energidrik-giganten fra Østrig.
Det er første gang nogensinde, at sæbekasseløbet for fjollede og fartglade godtfolk er at finde på dans grund.
“Det er en international serie, man som land har mulighed for at byde ind på, ligesom vi har haft Red Bull Cliff Diving i København med udspring fra Operaen. På samme måde kan man få sæbekasseløbet til Danmark, hvis man kan finde den gode lokation - og det har vi i Aarhus,” siger Pia Baunsgaard, kommunikationsansvarlig for Red Bull Danmark, som er glad for at kunne afvikle et stort arrangement i Smilets By.
“For os bliver det et af årets helt store events, og det er første gang, at vi afvikler et større event i byen. Aarhus og Botanisk Have er som bygget til det her med en lang, stejl bakke til sæbekassebanen. Det er helt perfekt, så det skal nok blive rigtig, rigtig sjovt. ”

Falktoft og Bjerre værter

I parken vil mellem 40 og 50 hold dyste om at komme først i deres sjove, hjemmebyggede biler, der kan ligne alt fra en burrito til en badekar.
“Vi har allerede de første 20 hold tilmeldt, som snart går i gang med at designe og bygge deres biler, og mange kommer fra universiteter rundtom i landet - ikke mindst Aarhus Universitet,” forklarer Pia Baunsgaard.
Bilerne sendes afsted fra en rampe på toppen af Peter Holms Vej op mod Ringgaden, og så går det ellers i fuld fart ned mod bunden med forhindringer på vejen - heriblandt nogle hop, hvor bilerne får luft under vingerne.
“Der vil nok være et underholdende crash eller to undervejs. Det plejer der at være, men det er ikke kun farten, man vinder på, men også det tema, man har bygget sin vogn op om, og hvor kreativt den er konstrueret,” forklarer Pia Baunsgaard, som har hyret Peter Falktoft og Esben Bjerre til at være værter, mens borgmester Jacob Bundsgaard (S) er en del af dommerkomitéen.

Sæbekassebilerne kommer til at flyve ned ad Peter Holms Vej, og på banen vil der være små forhindringer - blandt andet hop. Foto: Red Bull Content Pool

Sæbekassebilerne kommer til at flyve ned ad Peter Holms Vej, og på banen vil der være små forhindringer - blandt andet hop. Foto: Red Bull Content Pool

Ét stort show

Banen bliver bygget op med afskærmning og storskærme, så man kan sidde på begge sider og følge med, og så vil der være en masse underholdning - blandt andet et stort halftime-show.
Inden et team bliver sendt afsted ned ad rampen, har de et par minutter til at præsentere deres biler og tema med et lille show. Lidt a la Kapsejladsen i Universitetsparken.
Sæbekasseløbet, der er gratis for alle, er blevet afholdt over 100 gange verden over siden 2000 og har blandt andet lagt vejen forbi Australien, Sydafrika, Helsinki, Jamaica og Italien.
“Det er stort. Banen i Botanisk Have giver plads til, at der kan være godt med publikummer på dagen. Vi har ikke sat tal på endnu, men vi håber på og regner med, at der møder en hel del mennesker op til en god dag med fuld fart på,” siger Pia Baunsgaard.
Det er stadig muligt at tilmelde sig som deltager på redbullsoapboxrace.dk

Publiceret 19 May 2017 13:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV