Pølsehuset på Frederiksbjerg. Foto: Aarhus Update

Pølsehuset på Frederiksbjerg. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Pølsemanden på Frederiksbjerg Torv er ikke som de andre

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Jeg havde ikke lige regnet med, at jeg skulle anmelde en af Børnenes Kontors pølsehuse. Men en af dem skiller sig ud, og har satset på hotdogs - ikke kun den klassiske vi alle kender, men de mere moderne af slagsen. Der er fem af de nye på tavlen, og “selvfølgelig” er den gammeldags der også. Den sprang vi let og elegant hen over.

Rethink fastfood - et hit for kulturhovedstaden

En jysk, og yngre, udgave af John Jensen fra Johns Hotdog Deli, står i pølsejointen på Frederiksbjerg Torv. Kenneth Hansen hedder han - og er en af klodens flinkeste mænd. Han kan snakke med alle, og det ser tilmed ud til, at han kan lide det. På nogle tidspunkter er der overordentlig mange kunder i huset. Langt flere end der nogensinde har været, og jeg i øvrigt har set ved en pølsevogn i Aarhus. Grunden er, at han laver sine helt egne “signatur” dogs, og han, som den første, skiller sig godt og grundigt ud fra de andre pølsemænd i Aarhus.

Byens bedste pølsevogn(hus)

Der er fem nye “dogs” og en almindelig. Der er fire forskellige pølser og fire forskellige brød plus den med ribbenssteg. SG 1973 er doggen med ostepølse, hjemmelavet tomat chutney, ristede løg, og hjemmelavede, syltede rødløg med fennikel på toppen. I øvrigt SG for smager godt, og 1973 er fødselsåret på pølsemanden. Ostepølsen smagte meget svagt at ost, men de syltede løg var lækre. Det samme med tomatchytneyen, som var mild og sød. En enkel hotdog til dem, som ikke bryder sig om sennep.
The Real Deal Hotdog er amerikansk inspireret, og flot krydret. Pølsen er en Kryddersvend med chili og paprika, en hjemmelavet chilidressing, bornholmsk grov sennep, en sød fransk sennep og rå løg i bunden - altså under pølsen. En velkomponeret dog med god styrke og smæk på smagen.
Il Padrone lyder italiensk. Et chicagobrød med en ostepølse svøbt i bacon. Flot ristet i øvrigt. En karakterfuld artiskokcreme med paprika og hvidløg. På toppen små finthakkede, grønne jalapenos. Lækker dog, hvor cremen smagte outstanding godt.
Onions Choice med groft brød, æblechutney med gulerødder, agurkerelish og syltede agurker og rødløg. Pølsen var af den store slags. En frankfurter med ramsløg og bacon. En kæmpe dog, som i den grad mættede. Kødet var der nok af. De syltede, og lidt syrlige, elementer var markante, men eminente til kød og baconsmagen.

The Real Deal. Foto: Aarhus Update

The Real Deal. Foto: Aarhus Update

Ribbens-dog

Klassikeren ribbenssandwich har Kenneth Hansen også fornyet. Han laver den som hotdog. Ganske enkelt genialt. Det er en ren kopiering af en almindelig ribbenssandwich dog i et hotdogbrød. Kødet var saftigt og mørt og med sprøde og salte svær. Sådan skal det gøres! Der er ikke noget værre, end når kødet er stegt tørt. Her har det stegt hele natten, og fedtet er smeltet ned gennem kødet. Ellers var der rødkål og syltede agurker i. Brødet var chicagobrød med sesam på toppen.
Enhedsprisen er nem at have med at gøre. De hjemmelavede dogs koster 40 kroner stykket - alle fem.

Ribbens dog. Foto: Aarhus Update

Ribbens dog. Foto: Aarhus Update

Ubetinget ros og respekt herfra

Lad os håbe, at pølsemanden på Frederiksbjerg fortsætter med at løfte niveauet, og smagen. Han gør det godt, og har allerede efter få måneder fornyet “hotdog”scenen i Aarhus betragteligt. Faktisk mere end der er sket siden 1944, hvor Børnenes Kontor startede med sine pølsevogne. De fem dogs var alle gode. Der var velsmag i dem, og ingen af dem faldt igennem. Kenneth Hansen fortsætter med at udvikle nye dogs, og der er ingen tvivl om, at han kan noget. Han tør at prøve noget nyt. Befriende og på høje tid.
Lad os håbe, at mastodonten, Steff-Houlberg, og Børnenes Kontor vil åbne op for endnu mere mangfoldighed og mere hjemmelavet fastfood. Det er den vej udviklingen går, og min respekt for pølsemanden på Frederiksbjerg Torv er stor. Rigtig stor. Inden for fastfood har vi ikke set noget mere opløftende i mange år. Anbefalingen til Aarhus' nye hotdog deli eller joint er vores aller bedste.
SG 1973 på Frederiksbjerg. Foto: Aarhus Update

SG 1973 på Frederiksbjerg. Foto: Aarhus Update

Il Padrone. Foto: Aarhus Update

Il Padrone. Foto: Aarhus Update

Onions choice. Foto: Aarhus Update

Onions choice. Foto: Aarhus Update

Pølsevognen

Frederiksbjerg Torvs Pølsevogn
Frederiksbjerg Torv 1
8000 Aarhus C

Publiceret 11 May 2017 12:00

SENESTE TV