Barcelona-kunstner fandt roen i Aarhus

Catalanske David Juárez Ollé elsker Aarhus. Her har han fundet roen til at udleve sin kunstneriske drøm

Den gør ikke meget væsen af sig, den lille kælder ved Frederiksbjerg Torv. Et sort/hvidt skilt med påskriften 'Kunst & Design Studio by David Juárez Ollé' indikerer dog, at her holder en kreativ sjæl til.
David Juárez Ollé åbnede sit studio i oktober, og det er åbent, når han er der, for han er ofte på farten i forbindelse med kunstneriske opgaver rundt omkring i Danmark eller i sit elskede Island.
Den 42-årige catalaner fra Barcelona flyttede til Aarhus for tre år siden på grund af en aarhusiansk kvinde, 'som han er glad for', og lagde en hektisk hverdag som indretningsarkitekt i restaurationsbranchen bag sig.
“Jeg var gift og havde mit liv i Barcelona, men der skulle bare ske noget nyt. Da jeg flyttede hertil, besluttede jeg mig for at satse på kunsten, og med min baggrund var det oplagt at målrette min kunst til virksomheder og private. Folk heroppe går meget op i at have noget unikt, så jeg prøver at kreere noget, som passer til hvert sted,” fortæller David Juárez Ollé, som især maler smukke kvinder - ofte letpåklædte - og mænd med et strejf af melankoli.

Ingen siesta i Aarhus

Den smilende kunstner har fundet lykken i Danmark. Et land, der passer meget bedre til hans personlighed.
“Jeg har altid følt mig mere nordisk end sydlandsk. Jeg er ikke den typiske frembrusende sydlænding. Jeg er meget stille, så den danske livsstil passer mig bedre. I Barcelona var jeg bekymret, følte mig anderledes og blev træt. Af trafikken, turisterne og tempoet. Og mit arbejde var enormt stressende. Her i Aarhus kan du leve et mere stille og 'nede på jorden' liv. Det fremmer kreativiteten, og roen gør mig mere produktiv. Jeg kan være mig selv. Her er det ikke nødvendigt med en siesta,” griner han og uddyber sin kærlighed til Norden:
“Jeg elsker kulturen og den måde, danskerne er på. De er meget nysgerrige på den gode måde og spørger utroligt meget. Det er meget anderledes sammenlignet med catalanerne. På den måde er danskere meget varme.”

Elsker Aarhus’ skove

Det største udfordring har ikke været at tilpasse sig klimaet, men derimod de sproglige barrierer.
“Sproget har været svært. Jeg kan en smule dansk, men er ikke god til sprog. Mit engelsk er dog blevet meget bedre, siden jeg kom hertil. Jeg er flere gange blevet spurgt, hvorfor jeg ikke snakker dansk, og det skammer jeg mig lidt over, men det er et svært sprog, og heldigvis kan næsten alle engelsk heroppe,” fortæller David Juárez Ollé, der mest af alt savner de spanske bjerge.
“I har et meget fladt land, men skovene i Danmark er fantastiske. Virkelig smukke. I syden er det meget tørt. Jeg kan godt lide at gå langs vandet fra Tangkrogen og op til skoven. Det gør jeg meget. Det er det, jeg bedst kan lide ved Aarhus: At byen er omringet af skov.”
Ifølge David Juárez Ollé udlever han i øjeblikket sin store drøm, men bliver det på et tidspunkt muligt, vil han gerne bo i både Island og Aarhus.
“Jeg elsker Island og har været der mange gange. Det er et smukt sted med en fantastisk natur og et sted, det er let at være kreativ. Naturen og ensomheden er dragende. Jeg drømmer om at kunne arbejde et halvt år på Island og et halvt år i Danmark.”
Du kan opleve Davids kunst i hans studio på Frederiksbjerg. Derudover har han blandt andet lavet store værker til Café Faust ved åen og Madrepublikken i Jægergårdsgade.

Publiceret 21 April 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV