Aarhus Syd Taekwondo laver særligt hold for flygtninge

14 nye ansigter lyser op hos Aarhus Syd Taekwondo. Klubben har nemlig lavet et særligt hold for 6-13-årige flygtningebørn

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Vi har gang i et vanvittigt spændende projekt,” lægger Metin Aydin ud.
Han er ildsjæl i Aarhus Syd Taekwondo og har netop opstartet et særligt hold for flygtningebørn på 6-13 år.
Børnene går på det særlige hold som en form for indslusningsforløb, hvor de sammen lærer de voksne samt stedet at kende og bliver fortrolige med sporten. Derefter bliver de langsomt og sikkert sluset over på klubbens regulære hold, når de er klar til det.
“På den måde møder de her helt nye medborgere det danske samfund. Fritids- og foreningslivet er med til at sikre, at børnene skaber et netværk uden for hjemmets fire vægge. Det er integration,” siger Metin Aydin og fortsætter:
“Det har en enorm betydning for sammenhængskraften i et lokalområde, at de nye medborgere lærer foreningslivet at kende. Man mødes på kryds og tværs af blandt andet køn, politisk overbevisning eller religiøst ståsted. Det har en stor betydning for samfundet.”

Giver selvtillid og selvværd

Det særlige hold havde første træning forrige fredag. I alt 14 er foreløbig tilmeldt - både drenge og piger.
Holdet undervises af en irakisk træner, som taler arabisk. Desuden assisterer Aarhus Syd Taekwondos seniorer under træningen.
Men hvorfor er det godt for de her børn at lære taekwondo?
“Sundheden og helsen i det er jo indlysende. Men derudover har kampsport meget med selvtillid og selvværd at gøre. Mange af flygtningebørnene mangler netop selvtillid og selvværd. Taekwondo gør noget for den enkelte. Det er ikke dit hold, som bliver godt, men DIG, som bliver god til noget, ikke ret mange er gode til,” siger Metin Aydin.
“Derudover er der mange repetitioner i sporten og meget faste rammer - jeg tror netop, at de har udsatte børn har brug for en meget firkantet spillebane. Der er desuden noget meditativt i repetitionerne. Man bliver helt til stede og slukker for tankerne. Det må være godt for børn, der er svært traumatiserede, at kunne glemme for en stund og bare være til stede i øjeblikket. Taekwondo handler aldrig om at overvinde en modstander. Det handler om at vende blikket indad og kæmpe mod sig selv,” fortsætter Metin Aydin og forklarer, at Aarhus Syd Taekwondo tidligere har været en del af et projekt for børn af udsatte borgere.
“Her så vi, hvor enorm betydning det har, ikke kun for børnene selv, men for hele det område, børnene bor i.”

null

Publiceret 16 March 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV