Modelfoto

Modelfoto

Guide:

Her er Aarhus' bedste pubcrawl-strækninger

Produceret i forbindelse med Lokalavisen Aarhus' nye magasin 'Ung i Aarhus', der kan fås gratis på diverse biblioteker, udannelsesinstitutioner og i et væld af butikker

Du har måske allerede prøvet kræfter med en overgearet pubcrawl på en hjernedød ungdomsrejse, hvor det gjaldt om at bælle klamme, fortyndede shots og doven øl fra plastikkrus, mens DJ Ötzi, hvis ulidelige ”musik” bare ikke vil dø, og andet unga bunga-larm tæsker ud af højttalerne.
Men der er ingen grund til at tage til Alanya, Sunny Beach eller Lloret de Mar og te dig tosset, for det kan du snildt gøre her i Aarhus.
Brug hellere din hårdt optjente SU i Smilets By, hvor Helmig og Bamse altid trumfer tyrolertorsken, og den kvalmende alkohol er erstattet med den søde, søde nektar, der er et Aarhus-sæt – en Ceres Top og en Arnbitter som sidevogn.
Her i byen har vi mange fantastiske, brune værtshuse, og hvilken bedre måde at lære dem at kende og finde din favorit end ved en god pubcrawl?
Vi har udvalgt fire gode strækninger, som du kan lade dig inspirere af, hvis du og dine vil på værtshus-vandring i midtbyen.
 

Jægergårdsgade: For svagdrikkeren

En af byens mest populære gader, som udmærker sig med gode spisesteder, men der er også nogle herlige vandhuller. Start på hjørnet ved Frederiks Allé hos Hunters Pub og tag et slag Tænkeboks, før turen går til Den Hvide Hest. Tidligere var der stor skallerisiko, da det var et yndet tilholdssted for nazi-hooligansene fra White Pride, men nu er det en hyggelig, lille beværtning.
Så er det afsted mod über-brune og træbeklædte Pub'en, som er populær blandt studerende. Slut pubcrawlen på Den Gamle Høker, men lad være med at ødelægge den gode stemning med at tale ilde om Liverpool. Er I stadig ved godt mod, så kig ind hos legendariske Peter Gift eller Stig Tøftings AGF-bar Søren Bruun. Begge ligger en spytklat fra Jægergårdsgade.
 

Frederiksgade: For den moderate pubcrawler

Britisk med et strejf af Tyskland. I det hele taget et godt sted at befinde sig, hvis man er til quizzer, fodbold og Guinness. Kravleturen starter på Sherlock Holmes - en gennemført engelsk pub med god plads og ofte livemusik. I nabobygningen er næste stop: The Golden Lion. Lidt mindre, men også meget engelsk og særdeles hyggelig.
Så skal vi en tur over på den modsatte side af gaden og til Tyskland. Hos Die Kleine Bierstube er der weissbier i hanerne og den tysktalende betjening iført dirndl og lederhosen. Spil med på temaet og skyl hvedeøllen ned med en Jägermeister, og husk at tage en omgang sømslåning, før I traver til Irland og pubben Tir Na Nóg. Et særdeles populært værtshus, som snart udvider til dobbelt størrelse og får cocktails på fad. Slut turen på irske Waxies, der byder ind med tre etager og en hyggelig atmosfære.
 Skolegade: For den rutinerede svamp

En festlig gade med noget for enhver smag. Kan I få plads, så start på byens efterhånden eneste rockbar, Escobar, hvor stamkunderne er klædt i sort og bajerne er billige. Derefter skal I ned på Casino Bar og bestille en 'glaspik' og en kande blandet. Har I hang til livemusik, så tag næste omgang på Fatter Eskil, før I virkelig skal have value for SU'en på Meat Packers. Det er ungt og billigt, og ifølge vores cost/benefit-analyse er det her, I skal skeje ud med en stribe shots.
Men nu går I kontra og hopper ned på Pinds Café. Her holder det ældre publikum til, og dråberne er dyrere, men det historiske værtshus er bestemt et besøg værd. Pubcrawlen slutter på Under Masken ved Hotel Royal. Et altid velbesøgt kælderværtshus, de lidt irriterende kunstnertyper ynder at besøge, men som også har haft Johnny Depp (!) som gæst. Når han ikke er i fængsel, er det provodigter Yahya Hassans foretrukne sted at lave ballade og drikke direkte fra hanen, men det er vist et afsluttet kapitel. Kan I tåle flere hipstere og mere alkohol, så fortsæt festen på Mejlgade.
 

Nørre Allé m.m.: For dem med begyndende skrumpelever

Her kommer leveren på overarbejde. I kan starte fra morgenstunden med rundstykker og en skarp i jagtstuen på Hjorten ved Vesterbro Torv. Stamklientellet har nikotinnegle, men er venlige, og baren er lille, men øllene billige. Drag videre til Nørre Allé og kig ind på Værtshuset. Men lad være med at spille dart mod nogen!
Dernæst tager I to hurtige omgange på Annalises Bar og Café Århus, før I forkæler ganerne med en specialøl fra de 22 haner, som Fermentoren i Nørregade har. Her kan du virkelig sparke til promillen, hvis du vælger rigtigt. Øllets procenttal står på store kridttavler. Tag et pusterum på lille, hyggelige og undervurdere Vennelyst Bodega på Nørrebrogade, før I begiver jer ned i Mejlgade til Harmonien. Tag et spil keglebillard, køb et klippekort og drik jer mod til at slutte på Cirkuskroen på Skovvejen. 'Stedet, hvor livet leves', lyder sloganet, men hvis du har et klovnekompleks, så dratter du om, for stedet er propfyldt med skumle klovnedukker og anden cirkusgøgl. Et ganske særligt sted og en sjov oplevelse, som fuldender en voldsom pubcrawl.
 
 

null

Publiceret 09 March 2017 14:00

SENESTE TV