Rokade-fiasko:

Højvangskolen er igen uden leder

Den store skoleleder-rokade, som fandt sted i slutningen af november, har ikke givet det forventede resultat

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

En lille måned nåede Højvangskolen i Viby at have en egentlig skoleleder, men så var det igen slut.
Kommunen valgte ellers i slutningen af november at lave en leder-rokade, som berørte tre skoler - Sødalskolen, Tovshøjskolen og Højvangskolen.
Aase Nielsen fra Tovshøjskolen blev flyttet over som leder af Højvangskolen, men det holdt altså kun kort.
Hun er nemlig allerede stoppet igen, da hun har fået en stilling i skoleforvaltningen i Næstved.
“Når nu jeg skulle lave endnu et skift i mit arbejdsliv, så ville jeg godt have muligheden for at undersøge, hvilke muligheder der er,” fortæller Aase Nielsen, som ellers ikke har yderligere kommentarer til jobskiftet.

En risiko ved udpegning

Dermed er viceskoleleder Helle Albrechtsen igen konstitueret leder, indtil det lykkes at finde en egentlig skoleleder.
“Vi er utroligt ærgerlige og overraskede over, at Aase har sagt op. Vi fik det at vide lige før årsskiftet og valgte at fritstille hende med det samme,” fortæller Tina Maagaard, områdechef for distrikt Skanderborgvej - hun fortsætter:
“Vi kan konstatere, at hun ikke har været glad for det. Det er svært at forudsige, om en udpegning bliver en succes - men det har det altså ikke været i dette tilfælde. Aases profil passer ellers utroligt godt til Højvangskolen, men hun har villet noget andet. Det er det, man risikerer, når man laver en udpegning.
Da Lokalavisen Aarhus fangede Tina Maagaard, var det endnu ikke besluttet, om der skal laves et nyt jobopslag, eller om der kommer endnu en udpegning.
“Skolen kan jo sagtens drives af Helle, men vi skal snarrest muligt have fundet en permanent løsning,” forklarer områdechefen, som fortæller, at man på skolen er ærgerlig over igen at stå uden leder, men dog har Aase Nielsen ikke nået at rodfæste sig på den korte tid.
Højvangskolen har været uden leder siden Kjeld Kromand stoppede i sommer. Efter tre jobopslag lykkedes det ikke at finde en egnet kandidat, hvorfor det endte med en udpegning. Ansøgertallet har været for lille - som det generelt er tilfældet i Aarhus Kommune, oplyser Tina Maagaard - men måske har skolen også et image, som har afholdt folk fra at søge.
“Skolen har en turbulent forhistorie ledelsesmæssigt, men det er en rigtig god skole i god drift, der er intet galt med den, og det budskab skal vi have endnu kraftigere ud nu,” siger Tina Maagaard.

null

Publiceret 10 January 2017 13:15

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV