Det er Kristine Hornum (til venstre), Nadia Jonassen (til højre) samt Lene Staub, som står bag den nye damefrokost for alle Solbjerg-kvinder over 18 år.

Det er Kristine Hornum (til venstre), Nadia Jonassen (til højre) samt Lene Staub, som står bag den nye damefrokost for alle Solbjerg-kvinder over 18 år.

Damefrokost:

Solbjerg-kvinder spiser, griner og netværker

Tre unge kvinder har lavet en damefrokost i Solbjerg. Målet er en hyggelig aften, men også at udvide netværk

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Damefrokost Mad, musik, dans, underholdning og masser af snak mellem bordene. Det er på menuen, når første udgave af Solbjerg damefrokost løber af stablen 23. september i byens hal.
Det er de tre kvinder Lene Staub, Nadia Jonassen og Kristine Hornum, som står bag. De mener, at kvinderne i Solbjerg trænger til at blive rystet sammen på en uformel måde.
“Der er mange tilflyttere, og det kræver altså noget at få skabt et netværk dér, hvor man har slået sig ned. Så vi vil gerne skabe en kontakt mellem tilflytterne og dem, som har boet her hele deres liv,” fortæller Nadia Jonassen, som fik idéen med Lene Staub en vinteraften i foråret, hvor kun få var mødt op på deres danse-hold.
“Vi kom til at snakke om, hvor lang tid der egentlig gik, før vi selv kom i gang med at bruge byens tilbud. Og nu er vi begge sønderjyder, så tanken om en damefrokost blev født - dernede gør man nemlig meget i den slags,” fortæller Nadia Jonassen med et smil.

For alle kvinder over 18 år

Planen om en damefrokost blev luftet på en Solbjerg-side på Facebook, og responsen var massiv: Kvinderne var vilde med idéen. Gennem Facebook blev formanden for idrætsforeningen, Kristine Hornum, også opmærksom på damefrokosten, og hun var straks klar på at støtte op.
“Som idrætsforening har vi et stort netværk, og derigennem har vi kunnet promovere tiltaget, og vi kan stå for en del af praktikken - såsom halleje og billetsalg. Desuden går overskuddet fra dagen til idrætsforeningen,” forklarer Kristine Hornum, som understreger, at damefrokosten er for alle tænkelige kvinder over 18 år i Solbjerg og omegn - ung såvel som gammel.
“Man er velkommen til blot at være med, så længe man kan holde til eller har lyst til. Dagen er netop skruet sammen, så alle kan være med - og man skal ikke holde sig tilbage for at møde op alene,” siger hun.

Skal være en fast tradition

Har man lyst til at deltage, koster det 250 kroner. Tilmelding og mere information kan man finde på hjemmesiden www.solbjerg-if.dk/afdelinger/damefrokost-2016 - billetter skal købes senest 14. september ved midnat.
For pengene får man buffet, musik, underholdning samt forhåbentligt nogle nye bekendtskaber.
“Vi har bevidst valgt ikke at gøre det muligt at reservere bord, da vi jo netop ønsker, at man skal komme i kontakt med nye mennesker. Vi forventer da også, at det nærmest ikke vil være til at høre noget for bare jabbe, jabbe, jabbe,” siger Kristine Hornum med en henvisning til kvinders evne til at snakke - meget!
“Vi håber på, at vi får samlet en total forskellig gruppe af kvinder. Der er i øvrigt ingen dresscode, men føler man for det, så må man da gerne komme med hat,” overtager Nadia Jonassen.
Håbet er, at damefrokosten bliver en fast tradition i byen.

Publiceret 13 September 2016 09:00

SENESTE TV