SOS Cykelsti:

Nu ruller den snart

Køreplanen til en cykelsti mellem Solbjerg og Malling er klar

Af
Camilla Olesen

Gennem flere år har de kæmpet for at få den - en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Pengene blev bevilliget sidste år under budgetforhandlingerne, og nu er der lavet en tidsplan for, hvornår borgerne kan sætte sig op på jernhesten og cykle i sikkerhed mellem de to byer i sydbyen.
Arbejdet med forundersøgelser går efter planen i gang i løbet af august/september, og i december bliver borgerne inviteret til et møde, hvor de kan være med til at bestemme, hvor cykelstiens linjeføring helt præcis skal gå.
“Vi er fuldstændig ekstatiske af begejstring. Vi er 100 procent overbeviste om, at hvis ikke vi havde presset på og gået ind i sagen på den her måde, så var cykelstien aldrig blevet til noget,” siger talskvinde for SOS Cykelsti i Solbjerg, Kirsten Louise Laursen.
Hun oplyser, at man bestræber sig på, at stien står klar næste år i oktober til skolernes motionsdag før efterårsferien, da det vil være en god måde at åbne cykelstien på.

Stor åbenhed

SOS Cykelsti og Aarhus Kommune er i åben og tæt dialog omkring den kommende sti, og derfor skal borgerne også selv være med til at bestemme, hvor den skal gå henne, men det er klart, at der er nogle hensyn, der skal tages, siger Kirsten Louise Laursen.
“Der kan være en masse faktorer, der gør den ene strækning mere realistisk end den anden, og det skal man i gang med at undersøge. Der kan også være fredede bygninger, der skal tages hensyn til,” siger hun.

Materiale er uvist

Det er stadig ikke fastlagt, om det bliver asfalt eller stenmel, stien bliver lavet af, eller om der måske kommer asfalt på noget af vejen.
“Omkring årsskiftet har vi en afklaring af, hvilket materiale, der bliver brugt, men selvfølgelig er asfalt det bedste,” oplyser chef for anlæg i Teknik og Miljø, Trine Buus Karlsen og fortsætter:
“Jeg kan kun opfordre andre borgere til at gå aktivt ind i projekter i deres lokalsamfund. Det har da betydet rigtig meget, at SOS Cykelsti har kæmpet så meget. Det betyder også, at vi kan være mere kreative, fordi vi arbejder sammen om projektet, og på den måde kan vi sammen skabe den gode løsning.”

Penge fra borgerne

Inden byrådsmødet i sidste uge overrakte SOS Cykelsti en check til rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S).
Beløbet på de 8554,55 kroner, som vist på billedet, kommer fra byens borgere, der har købt folkeaktier i projekt SOS Cykelsti.

null

Publiceret 23 August 2016 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV