Venstrefløjen vil støtte Kvindehuset

De fire partier til venstre for midten stiller forslag om at støtte Kvindehusets arbejde med 750.000 kroner over de næste tre år

Af
Af Jannik Schiermer Poulsen

Kvindehuset, som indtil videre i 2016 har stået uden kommunal støtte, får nu måske en hjælpende hånd.
Camilla Fabriscius (S), Maria Sloth (Ø), Anne Nygaard (R) og Thomas Medom (SF), har netop stillet forslag om, at Kvindehuset skal have 750.000 kroner bevilget over de kommende tre år.
“Vi har en institution, der faktisk gør noget ved det problem, vi alle taler om: Parallelsamfundet. Derfor vil vi gerne sørge for, at de har et økonomisk grundlag til at kunne eksistere,” forklarer Thomas Medom, der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.
Kvindehuset på Myrholmsvej i Viby har eksisteret siden 2008, og stedets tilbud er for kvinder med anden etnisk baggrund.
Huset fik bevilget 750.000 kroner 2013-16, men de penge hørte op ved årsskiftet, og det har blandt andet betydet, at Kvindehuset har haft en stor udfordring i, at de ikke kunne lønne en daglig leder.
“Det er et fantastisk sted, der i gennem mange år har hjulpet og støttet etniske kvinder, som ikke kender meget til byen og landet,” siger Thomas Medom og fortsætter:
“Kvinderne laver mad sammen, lærer at cykle, får dannet netværk, får behandlet psykiske traumer og hjælper kvinderne videre ud i samfundet. Og endda i arbejde.”

En ressource for byen

Kvindehusets formål er at fremme etniske minoritetskvinders mulighed for nemmere at blive en del af det danske samfund - igennem blandt andet sprogundervisning, rådgivning og oplysning.
Stedet har omtrent 160 brugere forbi om ugen fra cirka 32 forskellige lande.
“For nogle er en støttende hånd og et netværk det, der skal til, før at kvinderne løfter sig ud af en fastlåst og dårlig situation,” forklarer rådmanden og fortsætter:
“Mange af kvinderne får en masse selvtillid, kan blive mere for deres børn og kan endda hjælpe dem i skolen. De bliver også en ressource i lokalsamfundet.”
En rapport fra 2014, som analyserer Kvindehusets arbejde, peger på, at brugerne bliver styrket i forhold til at kunne mestre egne liv og begå sig i samfundet.
Derudover har Kvindehuset haft succes med at fastholde kontakten til en målgruppe, der ellers er svær at nå.
Selvom Kvindehuset er rettet mod kvinder af anden etnisk herkomst, betyder det ikke, at stedet blot er et andet parallelsamfund.
Mange af de frivillige er etniske danskere, og Kvindehuset inviterer både byen indenfor til arrangementer, ligesom de tager ud af huset.
“Det er vigtigt og meningsfuldt arbejde, Kvindehuset udfører, og det har hjulpet mange nye aarhusianere gennem tiden. Det er vigtigt, at vi får bakket op om deres indsats,” forklarer Thomas Medom.
Der skal stemmes om beslutningsforslaget til byrådsmødet 11. maj.

null

Publiceret 04 May 2016 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV