“Man skal ikke lade sig begrænse - man må hele tiden se på, hvad der er af muligheder,” fortæller Jeanne Maria Fjorback.

“Man skal ikke lade sig begrænse - man må hele tiden se på, hvad der er af muligheder,” fortæller Jeanne Maria Fjorback.

Kvinder, prøv en polterabend med værktøj

Jeanne Maria Fjorback fra Hjortshøj, ejer af firmaet Handywoman2woman, starter nyt koncept med hammer og sav

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Kender du en kvinde, som skal giftes? Måske er hendes kommende mand endda udstyret med ti tommelfingre? Eller måske vil kvinden bare gerne selv kunne håndtere en boremaskine og kunne hænge en hylde i vatter?
Så er Jeanne Maria Fjorbacks nye koncept med polterabend for kvinder måske lige det, du leder efter.
Jeanne Maria Fjorback fra Hjortshøj står bag firmaet Handywoman2woman, hvor hun løser håndværksopgaver primært for kvinder. Det har hun gjort siden sommerferien sidste år.
Nu udvikler hun så forretningen med et polterabend-koncept, hvor kvinder lærer nogle grundlæggende færdigheder med værktøj.
“Man bliver certificeret handywoman og kan føle sig lidt sej. Der er syv stationer som en form for forhindringsbane - blandt andet skal man få en hylde til at hænge i vatter, skifte ledning i en fatning, og så er der selvfølgelig en pause-station med champagne. Meningen er, at det skal være sjovt, men lærerigt samtidig. Det skal være et alternativ til altid at lave det samme på en polterabend,” fortæller Jeanne Maria Fjorback, som kommer ud til kvinden på polterabenden.

En anden indgangsvinkel

Jeanne Maria Fjorbacks mission er at “hjælpe kvinder i nød og mænd med ti tommelfingre.”
Hun brugte sommerferien 2015 på at forberede sig og gik så i luften med firmaet Handywoman2woman med kunder fra dag ét.
“Jeg måtte have en anden indgangsvinkel til branchen, så jeg har valgt at fokusere på at fange kvinderne,” forklarer Jeanne Maria Fjorback, hvis logo eksempelvis er pink og indeholder stiletter.
“98 procent af mine kunder er kvinder. Ældre damer synes, det er mere trygt med mig, og yngre kvinder synes eksempelvis ikke, at det er så flovt at spørge mig til råds. Der kan også godt gå lidt rødstrømpe i den for mine kunder - altså at de gerne vil støtte op om en anden kvinde. Men der er også andre ting, som vi kvinder ser på - jeg tror eksempelvis, at jeg tænker mere praktisk og tænker hverdagen ind, fordi jeg er kvinde og mor oveni. Se nu bare på den garage til støvsugeren, som jeg har lavet der,” siger hun og peger over på sit nyrenoverede køkken.

Lader kunder hjælpe

Handywoman2woman laver alverdens forskellige opgaver såsom at samle møbler, hænge billeder op, brække køkken ned, samle nyt køkken, skifte blandingsbatteri, bygge noget eller komme med forslag til, hvordan man kan indrette praktisk, sådan at man udbytter arealet bedst muligt.
“Jeg tager alle de opgaver, som håndværkerne ikke gider - alt det, som de vil betegne som 'småtterier',” siger Jeanne Maria Fjorback.
Hun er ikke bleg for at lade kunderne, som primært er enlige, hjælpe til med eksempelvis at hænge en lampe op.
“Jeg havde for eksempel en kunde, som med min hjælp pludselig selv havde hængt en lampe op. Det var da mega fedt! Og nej, jeg er ikke bange for, at kunderne så 'tager mit arbejde' i det lange løb - tværtimod ved jeg, at hun aldrig vil glemme, at jeg lærte hende at sætte en lampe op, og derfor vil hun anbefale mig til andre,” siger Jeanne Maria Fjorback.

Hele tiden i udvikling

Hun er ikke uddannet håndværker, men fordi hun altid har interesseret sig for branchen, så har hun gennem tiden lært at “bruge en boremaskine”.
“Jeg kan finde ud af det meste, men er der noget, som jeg er i tvivl, om jeg kan, så vil jeg aldrig tage den opgave,” forklarer Jeanne Maria Fjorback, som har været i salg/marketing i 19 år.
Det ser hun som en kæmpe fordel i forhold til andre håndværkere - da hun selv kan udvikle forretningen og lave en masse reklame selv.
Oveni det nystartede polterabend-koncept leger hun lige nu blandt andet også med tanken om at opstarte en youtube-kanal med gode håndværker-råd.
“Man skal ikke lade sig begrænse - man må hele tiden se på, hvad der er af muligheder.”

null

Publiceret 31 January 2016 12:00

SENESTE TV