Chefredaktørens klumme:

Jeg elsker Aarhus

Af
Af Claus Krogh

ansvarsh. chefredaktør Politikens Lokalaviser. Twitter: @clauswkrogh

I maj flyttede min familie og jeg tilbage til Aarhus. Jeg har været væk fra byen i en del år - boet i København, Favrskov og Syddjurs - og det var skønt at komme hjem. Som dengang jeg boede i København, og færgen sejlede de sidste sømil ind gennem bugten, og byen lå smukt ved skov og strand - da følte jeg hver gang, at jeg kom hjem.
Nu er jeg så hjemme - altså rigtig hjemme. Bosat i kommunen. Og jeg elsker det.
Aarhus er verdens bedste lille storby. Jeg elsker at besøge storbyer rundt omkring - men jeg synes altid, det er dejligt at komme hjem til Aarhus.
I denne avis har vi i løbet af det forgangne år skrevet utroligt mange små og store historier om byen, og den rivende udvikling, som vi oplever, byen er midt i. En udvikling der giver nogle endog meget store udfordringer for alle aarhusianere. Både for dem, der planlægger og forsøger at styre udviklingen - og for dem, der bare bor i og bruger byen. Hele byen er nærmest under forvandling lige for tiden. Fra Løgten/Skødstrups boomende villakvarterer i nord, hen over Risskovs to store byggeområder ved Psykiatrisk Hospital og Risskov Brynet, ud mod Gellerup i vest og ned over sydbyen, hvor Mårslet og Beder/Malling bare vokser og vokser.
Letbane-byggeriets første etape snor sig op ad Randersvej og ud mod Lystrup og Hjortshøj. Det Nye Universitetshospital rejser sig. Havnen tager form. Den gamle Ceres-grund bliver bebygget. Og i midtbyen skyder Frederiks Plads op.
Det kører for Aarhus. Bevares - der er ting som ikke virker optimalt - og rigtig meget byggeri giver rigtig mange trafikale udfordringer. Men det skal nok løse sig.
Alt bevæger sig i den rigtige retning for en by, der vil udvikling. Og alligevel er der en ting, som bare er utroligt irriterende og som slet, slet ikke passer til en storby som Aarhus. Stadion. Den der store runde bygning med den helt umulige løbebane omkring. Få nu bare lavet det om, så vi kan få et moderne stadion. Ligesom de tre småbyer Silkeborg, Randers og Horsens.
Og drop nu de planer om en ny lufthavn. Gør den nuværende tidssvarende i stedet. Og lad være med at ødelægge det unikke latinerkvarter.
Men på trods af det - så elsker jeg alligevel Aarhus.

null

Publiceret 10 January 2016 07:00

SENESTE TV