Budget:

Nu får Solbjerg endelig sin cykelsti

Aarhus Kommune har afsat fem millioner til en cykelsti mellem Solbjerg og Malling

Af
Camilla Olesen

Folkene bag SOS-cykelsti i Solbjerg er glade.
Under sidste uges budgetforhandlinger blev der nemlig afsat fem millioner kroner til en cykelsti mellem Solbjerg og Malling.
"Vi er sindssygt glade og kan ikke få armene ned. Det er jo lige præcis det her, vi har kæmpet for. Vores cykelsti var for længst dømt ude af Aarhus Kommune, da vi begyndte vores arbejde, men det her viser, at det faktisk nytter noget at gå ind i kampen. Vi er heller ikke i tvivl om, at det er vores positive tilgang til både kommunen og politikerne, der gør, at vi nu sort på hvidt kan se, at cykelstien er vedtaget," siger Kirsten Laursen fra SOS-Cykelsti i en mail til Lokalavisen.
Når cykelstien bliver lavet, er det Danmarks korteste cykelsti, skrev rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) på SOS-Cykelstis Facebookside efter budgetforhandlingerne.
Den korte cykelsti mellem de to byer bliver lavet af stenmel, og det er en langt billigere løsning, end hvis der var valgt asfalt.
"Vores løsning med stenmel har uden tvivl gjort det mere økonomisk spiseligt for kommunen, der ellers skulle have fundet dobbelt så mange penge i budgettet til de syv kilometer," siger Kirsten Laursen.

null

Publiceret 23 September 2015 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV