Baraa Qadoura:

“Jeg vinder X Factor”

15-årige Baraa Qadoura fra Brabrand er klar til live-shows i X Factor. Han har selvtilliden i orden og tror på en sejr

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

En tydeligt nervøs Baraa Qadoura toner frem på tv-skærmen fredag aften. Han skal have den endelige dom - er han videre til det første live-show i X Factor eller ej.
“Det er svært at finde ud af, hvor man kan tage dig hen,” lægger dommer Remee ud.
“Jeg er gået efter, hvem der virkelig har noget personlighed at komme med. Derfor har jeg valgt, at vi skal arbejde sammen det næste halve år,” fortsætter Remee, og et stort smil breder sig på Baraas ansigt.
“Den havde jeg sgu ikke set komme,” siger den 15-årige Brabrand-knægt.
“Jo, du havde sgu så, din lille lort,” griner Remee, før han giver Baraa et knus.
“Han snakkede og snakkede, og jeg sad kun og tænkte: Sig nu bare, om jeg er videre! Og Remee har virkelig et pokerface, så jeg vidste ikke, om jeg skulle smile eller ej. Men så sagde han det, og jeg fik et sus i maven - det var helt surrealistisk,” fortæller Baraa Qadoura på en telefonforbindelse fra København, hvor han har travlt med at øve frem mod live-showet på fredag.

At holde det hemmeligt

Han bor i en lejlighed i København med de to andre finalister i den unge kategori samt én af de yngste fra gruppekategorien. Tiden går som nævnt med at øve til den store guldmedalje sammen med en sang-coach samt Remee, og han mødes med stylist og koreograf, så hele hans optræden sidder lige i skabet.
“Det er virkelig hårdt arbejde og udfordrende. Samtidig er det jo første gang, jeg er 'flyttet hjemmefra', så oven i lærer jeg også en masse om ansvar,” siger Baraa Qadoura, som til hverdag går i 9.c på Holme Skole.
Indtil i fredags har han måttet holde sin videre deltagelse i X Factor hemmelig for klassekammeraterne.
“Det er befriende at kunne fortælle dem det nu,” siger han og fortsætter:
“Der har været rigtig mange spørgsmål, fordi jeg har haft meget fri. Så jeg har måttet sige, at jeg var på ferie nogle gange. Det har været svært at holde det hemmeligt.”

Er vant til scenen

Baraa Qadoura har selvtilliden i orden og har hele vejen igennem troet på, at han kan gå hele vejen - det tror han i øvrigt stadig.
“Jeg er vant til at stå på en scene og tøjle min nervøsitet, for jeg har været en del af Cirkus Tværs (et gratis cirkus-tilbud for unge i Gellerup, red.), siden jeg var 12 år. Jeg glæder mig bare til at vise mit talent frem for hele Danmark,” fortæller Baraa Qadoura, som har indarbejdet vitamin-piller og honningfyldt te i den daglige rutine for at holde stemmen blød som smør.

null

Publiceret 10 February 2015 11:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV