Gro Jensen og Regitze Rising har nu samlet omkring 10 interesserede, der vil hjælpe med at føre planerne om en ny skole ud i livet.

Gro Jensen og Regitze Rising har nu samlet omkring 10 interesserede, der vil hjælpe med at føre planerne om en ny skole ud i livet.

Ny friskole i Hjortshøj på vej op i gear

Med et informationsmøde onsdag i sidste uge fik de to ildsjæle bag planerne om en ny friskole i Hjortshøj endnu mere vind i sejlene

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Planerne om en ny friskole i Hjortshøj tager form. I sidste uge arrangerede to af initiativtagerne til den nye skole, Regitze Rising og Gro Jensen, et informationsmøde. og ombakningen til en anderledes skole viste sig at være større, end de havde turdet håbet på.
Knap 50 interesserede mødte omop og deltog i en debataften, hvor der blev diskuteret visioner, pædagogiske principper, økonomiske rammer og praktiske spørgsmål omkring Hjortshøj Skole, som den nye skole indtil videre bliver kaldt.

Mange deler visionerne

“Vi er positivt overrasket over, at så mange mødte op og havde lyst til at dele vores visioner om en ny friskole baseret på nye antagelser om børn læring,” fortæller Regitze Rising dagen efter mødet.
Gruppen, der aktivt deltager i arbejdet om etableringen af den nye skole, er nu vokset til et par håndfulde.

“Et eksperimentarium for folkeskolen

“Det er vigtigt for os at understrege, at den nye skole ikke er en trussel mod folkeskolen. det er snarere et eksperimentarium for folkeskolen. Fordi den nye skole er lille, er det hurtigere at implementere nye ideer og høste erfaringerne, og dem kan folkeskolen også høste nytte af,” understreger Regitze Rising.
“Den nye skole skal være en foregangsskole for nye metoder.”
Folkene bag den nye skole har nu taget kontakt til områdelederen i Grenåvej Vest og til skoleleder på Virupskolen, Merete Landeland for at etablere et samarbejde med den lokale skole.
“Vi er også i dialog med Aarhus Kommune omkring placeringen af skolene,” fortæller Gro Jensen.
“Drømmen ville være, hvis vi kunne etablere skolen på grunden ved det tidligere Hjortshøj Østergård.”

Publiceret 24 May 2013 16:00

SENESTE TV