"Når folk kommer her, skal de føle, at de får et lille stykke af Grækenland og den græske stemning med sig hjem," lover Sevag Aharounian, der første oktober åbnede det græske spisested og take away 'Sevags Grækeren’ i Kystcenteret.

"Et lille stykke af Grækenland, tak"

Græske Sevag Aharounian har åbnet en lille græsk restaurant med take away i kystcentret på Skæring Strandvej

Af
Grethe Bo Madsen

"Jeg har altid ønsket at få mit eget. Det her skal være en lille græsk ø i Egå. Folk skal komme her og få et lille stykke af Grækenland. Af den græske stemning, imødekommenhed og selvfølgelig også for at smage den græske mad."
Selvom Sevag Aharounian har boet 20 år i Danmark, har han stadig gang i en hed forelskelse i sit hjemlands madtraditioner. Så meget, at han nu selv er startet op med et lille græsk spisested med take away i Kystcentret på Skæring Strandvej.

Stå på egne ben

Selv er han vokset op på den græske ø Naxos og i Athen, men for 20 år tog han til Danmark og endte i Tordenskjoldsgade på Trøjborg, hvor han sammen med sin bror har drevet restauranten Chez Tony, Men nu vil han stå på egne ben, og derfor greb han chancen og slog til, da lokalerne i Kystcenteret stod ledige. 1. oktober åbnede 'Sevags Grækeren', og siden er det gået over al forventning for grækeren, der er blevet taget rigtig godt imod af områdets beboere.
"Jeg vil rigtig gerne have, at der er tid til at man kan snakke. At man hilser på hinanden og lærer hinanden at kende og gør hinanden glade. Allerede nu efter bare en måned har jeg mine første "stamkunder". Det er da skønt. Folk har taget utrolig godt imod mig - faktisk så meget at jeg godt kan blive helt rørt over at tænke på det."

Sevag har fyldt en reol med en masse små ting, der minder ham om hans hjemland.

Sevag har fyldt en reol med en masse små ting, der minder ham om hans hjemland.

"Vi har sådan manglet et godt madsted"

Og netop som Sevag sidder og fortæller om det, stikker en ældre dame hovedet indenfor for at hilse på, og spørge, om det er ok, hun lige snupper et par menukort med, for så har hun også et til naboen.
"Vi har sådan manglet et godt madsted. Vi er så glade for, at du har åbnet her," smiler hun på vej ud af døren igen.
Det lille hyggelige spisested har foreløbig plads til fire borde, men der er mulighed for at udvide.
"Her skal være en hyggelig stemning, og så må der hellere være fyldt ved alle bordene, end borde, der står tomme. Det gør noget ved stemningen," konstaterer Sevag.

Det lille græske spisested har plads til fire borde,

Det lille græske spisested har plads til fire borde,

Sevags Grækeren

Græsk spisested og take away
Kystcenteret, Skæring Strandvej 3 i Egå
Åbent alle dage fra kl. 16.00-21.30
Bestilling på telefon 8617 6222
Læs mere på sevags.dk

Publiceret 08 November 2012 16:00

SENESTE TV