Hola til spansk temperament på flaske

Nicki Holdt Just drømmer om at åbne sin egen vinbar og sætte sit vin-aftryk på aarhusianerne

En vinmark, en søvnløs nat og en flytur hjem til Danmark, så var 32-årige Nicki Holdt Just fra Tranbjerg i gang med sin nye vinhandel, Decatovine.
"Jeg er helt tosset med spanske vine. I sommerferien var min kone og jeg på ferie i mit yndlingsvinland. Jeg fik en idé om, at jeg gerne ville importere vine til Danmark fra Priorat og Penedés i nærheden af Barcelona. Jeg sov ikke hele natten, for jeg lå og tænkte på et navn til mit nye firma. Pludselig var den der, og så skulle jeg bare i gang," fortæller Nicki Holdt Just og fortsætter:
"Om torsdagen kom vi hjem, og om fredagen registrerede jeg mig med cvr-nummer."

Lang opstart

Nicki tog derfor på vin-messe i København, og her løb han tilfældigvis ind i en mand, der havde nogle vine, som han synes godt om. Spanieren sendte ham 25 prøver, og så samlede Nicki vennerne til en vinsmagnings-aften, hvor de valgte de bedste otte ud. Det blev til to hvide, to cava'er og seks røde.
Han havde håbet at komme i gang inden december, men levering og fragt trak ud, og han kom derfor først i gang i midten af december.
Indtil videre kører han firmaet fra hjemmet i Tranbjerg, og imens passer han sit job som kok hos Nordea, men han drømmer om at komme til at leve af de spanske vine i fremtiden.

Unik vin

I øvrigt er han den eneste, der importerer de otte vine til Danmark, og sådan skal det blive ved med at være, også hvis sortimentet bliver udvidet på et tidspunkt. Det er ganske enkelt for at skille sig ud, at han har valgt at være unik på den front.
"De spanske vine er ikke sprunget rigtigt igennem endnu. Det kan dog være, at jeg på sigt tager flere lande ind, men kriteriet er, at jeg skal være eneimportør i Danmark," smiler Nicki.
Decatovine sælger både til private og erhverv, og indtil videre er der flere restauranter i Aarhus, der har taget godt imod den unge vingut fra Tranbjerg.
Men her stopper drømmen ikke.
"Jeg har faktisk fundet ud af, at Restaurant Noma ikke har mine vine på deres menukort. Og jeg ved, at den findes på nogle af de spanske Michelin-restauranter, så jeg har en drøm om, at Noma får cava'en på kortet," griner Nicki med et kækt glimt i øjet.

Måske en vinbar på vej

Foruden hans måske lidt høje ambitioner om Noma går han og pusler med en anden vin-idé i hovedet.
"Jeg har en meget stor drøm om at åbne en vinbar i Aarhus, hvor man kan få lidt tappas og snacks. Det skal være et helt enormt hyggeligt sted, og det kunne være rigtig godt. Jeg tror, at der er et marked for det i Aarhus. Det findes flere steder sydpå, og jeg er vild med det. Men jeg skal være mere i gang med virksomheden, inden det kan lade sig gøre, for beliggenheden er jo også vigtig," siger Nicki.Decatovine

I første omgang har han købt 1200 flasker vin og på to måneder og solgt 1/3 af dem
Han har et mål om at skulle sælge 3600 flasker om året
Han leverer gratis i en radius af 15 kilometer fra hjemmet i Tranbjerg
Se mere på: www.decatovine.dk

Publiceret 22 February 2012 08:00

SENESTE TV