Malling Bio er reddet

For et år siden fortalte Lokalavisen, at Malling Bio var lukningstruet på grund af manglende finanser til den nye digitalisering, men nu er biografen reddet

Af
Camilla Olesen

Malling Bios ejer Per Hauberg var en bekymret mand for et år siden. Han frygtede, at biografen, der med årene er blevet en institution i Malling, skulle dreje nøglen. Årsagen var enkel: Manglende penge på grund af den nye digitalisering.
Men det ville borgerne i Malling ikke være med til, så der blev lavet en venneforening, Malling Bios Venner.
For at overleve skulle der samles 850.000 kroner ind, og på bare et år er det lykkedes at finde cirka 750.000, hvilket skaber glæde både i venneforeningen, men også hos Per Hauberg. Pengene kommer fra blandt andet fonde, donationer, medlemmer af venneforeningen og Aarhus Kommune.

Stor glæde

"Jeg er jublende lykkelig, jeg kan ikke være andet. For et år siden satte jeg min pensionsopsparing på højkant, og det er lækkert at se, pengene kommer hjem igen. For et år siden troede jeg ikke på det, men nu er jeg bestemt ikke lukningstruet," lyder det fra en glad Per Hauberg.
Malling Bios Venner har 360 medlemmer, hvoraf 22 er sponsorer.
"360 medlemmer - det er jo helt overvældende. Det er så flot. Det varmer meget både personligt og på kassekreditten. Nu kan jeg fortrøstningsfuldt futte videre med Malling Bio," siger Per på sin helt egen underfundige måde.

Vennerne kæmper videre

Carsten Schou, formand for venneforeningen, er også i gang med at "futte" videre med planerne for biografen. For selv om der stadig mangler cirka 100.000 kroner for at have hentet det fulde beløb, er han alligevel optimist, når det handler om fremtiden. Blandt andet fordi Malling Bios Venner lige har modtaget en check på 40.000 kroner fra Nordea Fonden.
"Det betyder rigtig meget for mig, at biografen overlever. Nu kan vi gå i gang med fase to, og det er at vedligeholde den. Det er en gammel bygning, der er noget slidt. Derefter kan det være, vi begynder at kigge på mulighederne for at digitalisere sal to, men det er nok ikke realistisk i nærmeste fremtid. Det vil koste omkring 600.000 kroner," siger Carsten Schou.
Og selv om det måske i første omgang er urealistisk, drømmer Per Hauberg også om, at det på et tidspunkt kan lade sig gøre at digitalisere sal to. Lige nu viser han film på blu-ray.

null

Publiceret 24 January 2012 14:00

SENESTE TV