I Aarhus Radiobiograf ser man ikke film, men lytter til podcasts. De har hjemme i biografen Øst for Paradis. Foto: Stine Østergaard
I Aarhus Radiobiograf ser man ikke film, men lytter til podcasts. De har hjemme i biografen Øst for Paradis. Foto: Stine Østergaard
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Radiobiografen er tilbage med nye kræfter

De bløde sæder og den gode lyd danner ramme om fortællingerne. Men skærmen er slukket, så billederne står din egen fantasi for

Af Stine Østergaard

I en radiobiograf lytter man til podcasts i stedet for at se film. Men hvem får noget ud af at komme i en radiobiograf? Kan man tænke.

“Alle med ører!” lyder svaret prompte fra initiativtager Mette Bødker Rotbøll.

Hun har sammen med Maria Sofie Lorentsen genstartet Aarhus Radiobiograf, som ellers har været lukket i tre år. Men de to podcast-entusiaster har taget sagen i egen hånd og genoplivet det gamle koncept, fordi de mener, at tiden kun er blevet endnu mere moden til lydforestillinger i Aarhus.

Så nu har aarhusianerne igen mulighed for at læne sig tilbage i bløde biografsæder og slå ørene ud til spændende podcasts.

”Vi bliver ikke en kopi af den gamle radiobiograf, men vi bygger videre på den,” siger Maria Sofie Lorentsen.

At lytte med fremmede

Det er faktisk lidt paradoksalt sådan at lytte til podcasts i en stor forsamling, og det gør det til en speciel oplevelse.

“Det er tit noget, man gør alene, og det er ret intimt. Derfor kan det godt være en stærk oplevelse at lytte sammen med fremmede. Det er noget af det spændende ved konceptet,” siger Mette Bødker Rotbøll.

LÆS OGSÅ: Derfor er podcasts så populære

Ind til videre har arrangementerne budt på forskellige temaer og oplæg af podcastproducere. Der er cirka et podcast-arrangement en gang i måneden. De har også tænkt tanken at lave rene lytteaftner.

“Man er vant til at blive bombet visuelt, men med en podcast skal man selv danne billederne. Når man hører nogle af de gode, kan man se det hele for sig, når lydeffekterne også er der. Trinene på trappen og døren, der åbner sig,” siger Maria Sofie Lorentsen, som tror, at podcasts er så populære nu, fordi det passer godt til det postmoderne menneske at udnytte tiden.

Med en podcast i ørene kan man både nå at vaske tøj eller cykle på arbejde.

“Vi lever jo en tid, hvor de fleste har så pakket en kalender, at vi faktisk skal sætte tid af til at sætte os og slappe af til et afsnit på Netflix,” uddyber Mette Bødker Rotbøll.

En anden oplevelse

Det er her Aarhus Radiobiograf kommer ind i billedet som en anderledes måde at opleve podcasts på.

“Der findes så mange gode kvalitetspodcasts derude. Og det er ikke det samme at høre dem, mens man tager opvasken, som når man sætter sig ned og bare lytter,” siger Mette Bødker Rotbøll.

LÆS OGSÅ: Aarhus podcasts - se listen her

I Aarhus Radiobiograf kan man få udvidet sin lydhorisont, fordi man kun skal koncentrere sig om den ene sans.

“Man bliver virkelig udfordret, når man bare skal sidde og lytte. Det er en fed oplevelse, og hele pointen er også, at man lærer at være tilstede,” siger Maria Sofie Lorentsen.

Aarhus Radiobiograf holder til i biografsalene i Øst for Paradis og havde repremiere 1. november 2017.

Kommende arrangementer kan man finde på radiobiografens Facebookside.

Maria Sofie Lorentsen og Mette Bødker Rotbøll er de to initiativtagere, som har genopstartet Aarhus Radiobiograf, hvor man kan lytte til podcasts i biografen. Foto: Stine Østergaard
Maria Sofie Lorentsen og Mette Bødker Rotbøll er de to initiativtagere, som har genopstartet Aarhus Radiobiograf, hvor man kan lytte til podcasts i biografen. Foto: Stine Østergaard
Publiceret: 01. Februar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt