Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Punken invaderer Den Gamle By

Punkens historie på Dansk Plakatmuseum

Nu kan du opleve en ny udstilling i Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, nemlig udstillingen: 'Punk, protest og provokation'. Den åbner lørdag 7. februar, og her fortælles punkens historie ud fra det grafiske element i de 100 plakater og i flyers, pladecovers, kassettebånd, T-shirts med print og fanzines (fan-magasiner). Der er også mulighed for at høre udvalgte numre fra punkmusikken.

Når Dansk Plakatmuseum slår dørene op for 'Punk, protest og provokation' er udstillingsplakaten udført af musikeren og kunstneren Knud Odde. Plakaten viser et portræt af hardcore punkeren Henry Rollins, og den kan købes for 200 kroner i museumsbutikken i Den Gamle By eller via Plakatmuseets web-shop.

Knud Odde sprang selv i sin tid ud som punkmusiker, da han var med som bassist i det første danske punkband Sods i 1977. Plakatmuseets punkudstilling viser da også plakater med den unge punkgruppe, ligesom fem mere end legemsstore punk- og rockfigurer udført af Knud Odde er med på udstillingen. Man kan derfor roligt sige, at Knud Odde har sat sit fingeraftryk på Plakatmuseets kommende udstilling.

I forbindelse med udstillingen udgiver Den Gamle By et katalog, der kan købes på museet for 20 kroner.

Udstillingen kan ses frem til 6. september.

Publiceret: 08. Februar 2015 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!