Aarhusianerne får en ny udfordring, når de 50 ton tunge tog i den kommende tid bliver hverdag i trafikken. Pressefoto
Aarhusianerne får en ny udfordring, når de 50 ton tunge tog i den kommende tid bliver hverdag i trafikken. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pas på: Letbanen kommer

Letbanen skruer nu op for antal testkørsler før åbningen 23. september

Fra 20. juni begyndte letbanetogene for alvor at blande sig i trafikken. Flere testkørsler er næste fase i forberedelserne til åbningen af indre strækning 23. september, og det kræver øget opmærksomhed fra alle trafikanter.

Intensiveringen af testkørslerne foregår over seks uger på alle hverdage kl. 13-3.30 med tre afgange i timen og senere op til seks afgange i timen.

“Til nu har vi kørt ganske forsigtigt gennem byen og haft testpersonale til at løbe foran letbanetogene for at sikre overkørslerne i vejkryds. Nu begynder vi at køre, som vi skal, når letbanen sættes i drift,” udtaler direktør Claus Rehfeld Moshøj i en pressemeddelelse fra Aarhus Letbane.

Lydsvagt og hurtigt

“Vi skal alle lære at omgås letbanetogene. Et letbanetog vejer 50 ton, det kan ikke styre uden om forhindringer, og bremselængden er lang. Til gengæld kører det hurtigt og er så lydsvagt, at det kan være svært at høre. Vi skal med andre ord vænne os af med at køre over for gult, blive hængende i krydset ved venstresving eller løbe over vejen uden at se os for,” advarer Claus Rehfeld Moshøj.

Aarhus Letbane vil også udføre beredskabsøvelser med politi og brandvæsen for at være bedst muligt forberedt på eventuelle ulykker.

jesl

Publiceret: 21. Juli 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!