Sådan ser ’Opdag Aarhus’ ud. Den kan hentes gratis ned i både Google Play og App Store .
Sådan ser ’Opdag Aarhus’ ud. Den kan hentes gratis ned i både Google Play og App Store .
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Opdag Aarhus med din smartphone

App gør det nemmere at finde rundt i Aarhus’ kultur- og naturattraktioner

Af Kim Skovrup Andersen

Det skulle gerne blive en del lettere for turister og tilflyttere, men også indfødte, at få et overblik og finde rundt i Aarhus' seværdigheder indenfor natur og kultur.

Med appen 'Opdag Aarhus' kan du via din smartphone blive guidet rundt i byen og de omkringliggende naturområder, så du ikke leder forgæves eller overser noget. Har du slået din placeringstjeneste til, fortæller en lille blå markør, hvor på ruten du befinder dig, og hvor tæt du er på næste fortællested.

"I 'Opdag Aarhus' findes der tolv forskellige færdigstrikkede ture med spændende informationer," siger Bjarne Golles, som er naturformidler og teamleder i kommunens Center for Byens Anvendelse.

Han har i samarbejde med Alexandra Instituttet i Aarhus N været med til at udvikle appen, der så dagens lys i 2015 og er blevet videreudviklet undervejs.

Ti af ruterne har Golles planlagt, mens Aarhus Stadsarkiv har stået for to ruter - en om havnen og en om industrien i Aarhus med historiske facts og fotos.

Stadsarkivets to ruter

“Jeg har selv fået en ahaoplevelse, efter jeg har gået de to ruter, som Stadsarkivet har lavet. Vores by rummer så mange spændende historiske fortællinger om industrien og havnen, så det er fint, vi har fået dem med,” siger han.

Golles egen yndlingsrute i 'Opdag Aarhus' er Egå Engsø, hvor der er et rigt fugleliv, og hvor Lokalavisen møder ham..

"Ruten herude ligger få kilometer fra centrum og er et vidnesbyrd om, at naturen har det rigtig godt herude. Egå Engsø-ruten vil jeg varmt anbefale," siger naturformidleren.

Og 'Opdag Aarhus' er ikke kun en levende guide, der kan gøre dig klogere på natur og kultur i Jyllands hovedstad.

“I appen er det faktisk også muligt at få om nærmeste offentlige toilet og parkeringspladser vist,” fortæller Bjarne Golles, som oplyser, at der er flere ruter i støbeskeen i samarbejde med Moesgaard Museum og VisitAarhus.

Bjarne Golles har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet ti af de tolv ruter, der findes i ’Opdag Aarhus’. Her er han ved sin yndlingsrute, Egå Engsø.
Bjarne Golles har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet ti af de tolv ruter, der findes i ’Opdag Aarhus’. Her er han ved sin yndlingsrute, Egå Engsø.
Publiceret: 29. Juni 2016 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!