Illustration Link arkitektur

Illustration Link arkitektur

Storcenter Nord i kæmpe udvidelse

Lokalplan, der skal give plads til blandt andet stor biograf og 250 boliger, skal i høring

Af
Trille Skøtt-Jensen

Udvidelse Onsdag skal byrådet tage stilling til om, en storstilet lokalplan for udvidelse af Storcenter Nord kan komme i offentlig høring. Hvis godkendelsen kommer, så vil Storcenter Nords areal blive fordoblet.

Projektet, der har været undervejs i et par år, skal nemlig give Storcenter Nord og Salling Group, der er grundejer, lov til at udvide og udbygge.

Men for at byggeriet overhovedet kan påbegyndes, så skal lokalplanen for området laves om. For projektet overskider både højde og tæthed i forhold til kommuneplanen.

250 boliger og biograf

Planen er at udvide storcenteret ud mod Finlandsgade og mod Helsingforsgade med butikker, boliger og erhverv. Boligblokkene vil variere mellem fem og seks etager høj mod Finlandsgade og Helsingforsgade.

Der er planlagt op til 250 boliger i området. Boligtyperne vil være alt fra 1- rums studieboliger til penthouselejligheder. Alle boliger får altan.

Mod Helsingforsgade skal der indrettes 1.200 kvadratmeter erhvervslejemål.

I højden, ovenpå centret, skal der etableres biograf i to etager og med flere sale.

Ny indgang

I lokalplanen står der, at biografen skal bidrage som attraktiv oplevelse i samspil med shopping, caf og bespisning. Der bliver også mulighed for at lave udeservering.

Den eksisterende indgang vil blive skrottet. Den nye indgang kommer på hjørnet af Finlandsgade og Paludan Müllers vej

Hele lokalplanområdet er 3,2 hektar stort.

Publiceret 12 August 2019 14:00

SENESTE TV