Frederiks Allé snævres ind til ét spor mellem Jægergårdsgade og Horsensgade. Illustration: Aarhus Kommune

Frederiks Allé snævres ind til ét spor mellem Jægergårdsgade og Horsensgade. Illustration: Aarhus Kommune

Større arbejde på central vej:

Kørebane afspærres

Mellem 15. juli og 23. juli vil det ene vejspor på Frederiks Allé være afspærret

Fra på mandag og frem til og med tidligt tirsdag morgen den 23. juli er der kun ét spor på en strækning af Frederiks Allé.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det andet spor er lukket af hensyn til et et større fjernvarmearbejde på Frederiks Alle. Derfor afspærres det ene vejspor på en strækning fra Horsensgade og frem til Jægergårdsgade.

Trafikken fra Rådhuset og frem mod Harald Jensens Plads bliver ikke påvirket, oplyser kommunen.

Arbejdet er tilrettelagt i ferietiden, så der bliver så få trafikgener som muligt. Samtidig udnytter Teknik og Miljø vejlukningen til også at reparere asfalten.

I området vil der være skiltet med omkørsel for både bilister og cyklister. Også buslinjerne på strækningen vil køre en anden rute i perioden. Det vil fremgå af skiltningen.

Naboer på strækningen får et orienteringsbrev om generne, og AffaldVarme Aarhus udsender sms om de varmeforstyrrelser, der vil være undervejs.

dp

Publiceret 11 July 2019 10:05

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.