Arkivfoto

Arkivfoto

Ny asfalt på flere færdselsårer:

Månedlangt vejarbejde i Aarhus N

Aarhus Letbane skal lægge nyt slidlag på to veje og i flere kryds

Aarhus Letbane skal inden længe i gang med et større arbejde med at udlægge slidlag på Nehrus Allé og Olof Palmes Allé i Aarhus N.

Arbejdet kommer til at foregå fra august til oktober, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Vejarbejdet omfatter både vejstrækningerne på Nehrus Allé og Olof Palmes Allé, men også trafikkrydsene Olof Palmes Allé/Brendstrupgårdsvej, Nehrus Allé/Olof Palmes Allé/Halmstadgade og Nehrus Allé/Randersvej.

Ifølge Aarhus Letbane vil det give gener for brugerne af vejene og krydsene, da der i perioder vil blive spærret langs vejstrækningerne og i de nævnte kryds. Der vil blive opsat skilte for omkørsler.

Ved Brendstrupgårdsvej udføres arbejdet dog i flere etaper, så der altid er adgang til og fra AUH. Langs Randersvej vil der også altid være åbent for trafik mellem klokken 05 og 18, forsikrer letbanen. Uden for dette tidsrum kan der dog forekomme afspærring.

Arbejdet vil primært foregå i weekenderne samt aften- og nattetimerne i hverdagene.

Letbanens drift skulle ikke blive påvirket af vejarbejdet, men visse bussers ruter vil omlægges.

dp

Publiceret 11 July 2019 12:57

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.